Cariera

#firme #angajati #spionare angajati #metode legale

4 metode legale prin care firmele isi pot spiona salariatii

Firmele pot lua masuri de supraveghere a angajatilor doar in anumite conditii bine precizate. De exemplu, monitorizarea video se poate face doar cu acordul salariatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil. Camerele trebuie montate in locuri vizibile, in scopul prevenirii si combaterii infractiunilor.

Iata si alte metode legale de supraveghere:


1. Verificarea e-mail-ului de serviciu. Pentru a preveni spionajul economic, angajatorii pot hotari verificarea continutului mesajelor trimise de pe e-mailul de serviciu.

2. Monitorizarea online. Sistemele de monitorizare online pot fi introduse fara ca angajatii sa primeasca o notificare in acest sens. Angajatorii vor sa descopere persoanele care obisnuiesc sa piarda multe ore navigand pe internet sau intrand pe site-uri care nu au legatura cu locul de munca.

3. Cardurile de acces. Prin aceste instrumente, firma poate afla cu exactitate cat timp petrece un angajat la birou.

4. Monitorizarea prin GPS. Sistemele GPS sunt montate in special pe masinile de serviciu utilizate de echipele de vanzari. In acest fel, compania poate afla daca automobilul este sau nu folosit in interes de serviciu.

Sursa foto: modista.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea