Cariera

#concediu #anunt #proiecte #sarcini serviciu #ajutor colegi

3 lucruri pe care trebuie sa le faci la birou inainte de a pleca in concediu

Concediul ar trebui sa reprezinte perioada in care sa te relaxezi si in care sa te deconectezi cu totul de munca sau orice alte probleme. Pentru a fi sigur/a ca vacanta ta nu va fi perturbata de nimic, iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le faci la birou inainte de a pleca in concediu.

1. Nu initia proiecte noi

Una dintre cele mai importante reguli pe care nu trebuie sa o incalci atunci cand te pregatesti sa pleci in concediu este sa nu demarezi sau sa accepti un proiect nou. Daca s-ar intampla acest lucru, vacanta ta ar fi sigur compromisa, deoarece sefii sau colegii te vor agasa cu intrebari si nelamuriri chiar si in timpul concediului.

2. Cere ajutorul unui coleg

Inainte de a pleca in concediu roaga un coleg sa se ocupe si de sarcinile tale in timpul in care vei lipsi de la munca. Astfel, vei evita sa fii stresat/a de clienti ori de sefi.

3. Fa setarea "out of office" pe e-mail

Pentru a nu fi terorizat/a cu telefoanele in perioada concediului, nu uita ca, inainte de a pleca de la birou, sa iti faci setarea "out of office" pe e-mail pentru ca persoanele care te contacteaza sa fie instiintate rapid ca lipsesti de la munca si ca altcineva iti tine locul.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea