Cariera

#loc de munca #angajat #colectiv

10% dintre romani se simt nedoriti la locul de munca

Un studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii arata ca unul din 10 romani au avut sentimentul ca nu sunt doriti la locul de munca.

75% dintre situatiile care i-au facut sa se simta asa s-au petrecut la actualul loc de munca pentru cei 9,4% dintre romanii care recunosc ca au avut aceasta problema.

Potrivit studiului, pentru un sfert dintre respondentii care au sentimentul ca nu sunt doriti la locul de munca problema a aparut dupa o neintelegere cu un coleg sau un sef.

Factorii cei mai des intalniti care contribuie la aceasta situatie sunt schimbarea sefului, mutarea pe alt post, promovarea, refuzul de a indeplini activitati care nu corespund pregatirii angajatului si revenirea dintr-un concediu medical sau dupa participarea la cursuri de perfectionare.

"Per ansamblu, relatiile in colectivul de munca sunt descrise ca fiind bune. Cei care s-a simtit la un moment dat in traseul lor profesional (nu neaparat la ultimul loc de munca) cresc cota de aprecieri negative fata de ultimul loc de munca la care se raporteaza", arata studiul citat de Cariereonline.ro.

In 8% din cazuri, sentimentul a fost urmat de separarea de colectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea