Calatorii

#plimbari #pasti #gratis

Ce poti face gratis de Pasti

Daca nu ai planuri de Pasti, noi iti venim in ajutor. Chiar daca preturile in Bucuresti nu sunt mereu prietenoase, nu este necesar sa scoti o multime de bani din portofel de fiecare data cand iesi la plimbare. Poti petrece o zi in Capitala fara sa cheltui un ban! Iti propunem o lista pe de locuri pe care le poti vizita gratis, printre care chiar si muzee!

Exploreaza orasul!

1. Tur gratuit
 
Daca vrei sa redescoperi frumusetea Bucurestiului atunci iti recomandam sa faci un tur gratuit! Poti face asta in fiecare zi. Indiferent de vreme, "Micul Paris" iti sta la dispozitie pentru a-i descoperi contrastele si pentru a te bucura de frumusetea strazilor si a monumentelor sale. Tururile sunt organizate in fiecare zi de la ora 10:30 sau 18:00. Punctul de intalnire este la ceasul din fata fantanii arteziene de la Piata Unirii. Un tur dureaza intre doua ore si doua ore si jumatate.

2. Gradina Cismigiu

Parcul Cismigiu este unul dintre cele mai frumoase, fiind amplasat chiar in inima Capitalei. Micut dar extrem de cochet, pe aleile sale se plimbau candva Eminescu si Caragiale iar vorbitul tare sau urat erau strict interzise. In acest parc oamenii vin sa-si odihneasca gandurile, sa joace jah si sa-si lase pasii sa cutreiere aleile inguste si boeme. Chiar daca este redus ca dimensiune, parcul, gazduieste multe obiective interesante: "izvorul lui Eminescu", lacul- care iarna se transforma in patinoar, manastirea de la Cetate si foarte multe statui care sunt amplasate in mai tot parcul.

Alte parcuri pe care vi le recomandam pentru o zi in care vreti sa va plimbati sunt: Herastrau, Kiseleff, IOR, Tineretului, Carol. Va puteti lua o patura si o carte, eventual ceva de mancare, si sa faceti un picnic! Cerul este limita.

3. Pe jos prin centrul Vechi

Centrul Vechi al Bucurestiului este o bijuterie arhitecturala, chiar daca nu s-au mai facut de mult imbunatatiri. Lasand la o parte aglomeratia de cafenele si terase care simti ca te sufoca inca de cand faci primul pas, te poti bucura de o arhitectura deosebit si de reminiscentele "Micului Paris". Prin natura cladirilor de-acolo, un aer boem te va urma pe tot parcursul calatoriei. Iar daca ti se face sete sau foame, nu-ti face griji! Ai foarte multe restaurante si cafenele de unde sa alegi.
 

Gratis...de amorul artei!

Evadarea ta din mijlocului aglomeratiei! Daca esti in centrul Bucurestiului si simti nevoia sa iei o pauza de la haosul urban atunci iti recomandam Galeriile de Arta Orizont. Aici veti gasi o multitudine de tablouri si sculpturi ce asteapta sa fie privite. De asemenea, ele pot fi si cumparate.

Daca pana acum ai avut retineri in ceea ce priveste vizitele la muzeu gandindu-te ca preturile sunt mult prea mari, afla ca pe unele le poti vizita gratuit! Ar fi pacat sa nu profitam de o asemnea ocazie pentru a ne cunoaste mai bine comorile patriei. Asadar, in prima zi de miercuri a fiecarei luni ai intrarea gratuita la muzeele: Muzeul Theodor Pallady, Muzeul Naţional de Artă al României – Palatul Regal, Muzeul K.H Zambaccian. Muzeul Teatrului National I.L. Caragiale este chiar la Universitate, iar intrarea este libera in fiecare zi in intervalul 9:30-14:30. In fiecare zi de 26 din fiecare luna puteti intra gratis la Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Taranului Roman, Muzeul National George Enescu.
 
 
Surse foto: Roturism-info.ro, Mapio.net


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea