Vacante & Calatorii

#vacanta #golf #punta cana #rezervatie naturala #delfini #vacanta Punta Cana

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: V-au placut peisajele din Piratii din Caraibe? Mergeti in Punta Cana, prima destinatie all inclusive din lume (continuare)

Primul turist al Republicii Dominicane a fost Cristofor Columb, care, vrajit de acest colt al Lumii Noi, l-a botezat „Española”-“Mica Spanie”, recunoscandu-i astfel frumusetea deosebita. stazi, Republica Dominicana s-a transformat intr-o destinatie pe care cei care au avut norocul sa o viziteze o numesc “de vis”, fara a exagera. Restul viseaza la ea, atrasi de imaginile care-ti taie respiratia.

Pe urmele „Piratilor din Caraibe”

In zona Punta Cana, o importanta atractie este Parque Nacional Del Este, inclus in patrimoniul UNESCO, care se intinde pe o suprafata de peste 40.000 de hectare, fiind renumit pentru cele 200 de pesteri ale sale. Din acest parc face parte si impresionanta insula Saona, care se mandreste cu flora si fauna sa exotica. Se organizeaza excursii de o zi in Saona, loc unde s-au turnat nenumarate filme si reclame, „Piratii din Caraibe  fiind doar unul dintre aceste productii. Locul este deosebit, plaje precum Canto de la Playa sunt ca din vise, nu ratati daca ajungeti aici snorkelingul sau scuba diving, mai ales ca, din cand in cand, pot fi vazuti si delfini.

Daca va place natura, vizitati si Manati Park, Punta Cana Ecological Reserve, urmarind trasee prin padurea tropicala sau Los Haitises National Park, un loc unde va veti bucura atat de plaja, cat si de munti si cascade si ii veti putea cunoaste pe membrii tribului Taino, populatia bastinasa a Republicii Dominicane.

Poti inota cu delfinii

Daca sunteti doritori de aventura, atunci este bine sa alegeti Canopy Adventure Punta Cana, creat special pentru a admira, de la inaltimea tirolienei, frumusetea naturala a Republicii Dominicane, cu plantatiile sale de cocotieri si fructe tropicale. Daca sunteti dependenti de adrenalina pe patru roti, alegeti Buggy Adventure Cap Cana, va veti putea bucura si de unele dintre cele mai frumoase locuri, Juanillo Beach si Pestera Albastra - Hoyo Azul.

Sursa foto: scapepark.com

Poti calatori inapoi in timp

Apoi, nu ratati o vizita in Santo Domingo, mai ales in zona Colonial, unde, pe Calle Las Damas, te simti precum in secolul al XVI-lea. Zona este un adevarat muzeu in aer liber, cu stradute pietruite, strajuite de case vechi la parterul carora se afla nenumarate restaurante si baruri, concentrate mai ales in Plaza de España.

Calle Las Damas este prima strada din Republica Dominicana si din toata America. Tot aici se afla si cea mai veche biserica din America, Cathedrala Santa María la Menor (construita in perioada 1512-1540), impresionanta cu stilul ei gotic si renascentist. Sunt o gramada de muzee in Santo Domingo, dintre care se disting Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie si Geografie, Farul lui Columb, Muzeul El Alcazar.. Santo Domingo a intrat in patrimoniul UNESCO in 1990.

Sursa foto: caribbeanportreviews.com

Te poti bucura de peisaje ravnite de multi

Un loc vestit pe aceasta insula, amplasat pe coasta de sud-vest, aproape de orasul La Romana, ridicat pe un deal deasupra raului Chavón, te asteapta Altos de Chavón, orasul artistilor, replica functionala a unui sat care dateaza din secolul al XVI-lea. Aici sunt o gramada de magazine de antichitati si galerii de arta, dar si un Muzeu Arheologic si Amfiteatrul Grec unde au loc mai toate manifestarile culturale...

Sursa foto: losmejoresdestinos.com

Pe coasta de nord a Republicii Dominicane se afla alte locuri de o frumusete aproape nepamanteana, si in acest cadru natural deosebit se afla La Isabela, sat fondat de Christofor Columb in anul 1493. La Navidad Fort este o alta marturie a trecerii lui Columb pe aici.

Cu un nisip alb, stralucitor si cu plaje lungi cu ape linistite cu irizari aproape ireale, Punta Cana este cea mai completa si cea mai apreciata destinatie de vacanta. De fapt, este greu de gasit un clasament al celor mai frumoase destinatii exotice din lume care sa nu includa si Punta Cana.

Top atractii turistice de neratat in Punta Cana

  • Manati Park, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Republica Dominicana, unde puteti admira nenumarate pasari exotice, reptile si pesti multicolori, intr-un “decor” exotic fabulous.
  • Insula Delfinilor, o insula artificiala unde puteti inota cu delfinii.

Sursa foto: caribbeandreamto.com

  • Rezervatia naturala Indigenous Eyes Ecological Park – intinsa pe aproximativ 600 de hectare, gazduieste plante exotice, specii de pasari tropicale, reptile si 12 lagune naturale cu apa proaspata.
  • Terenurile de golf de aici sunt renumite, dar cele mai spectaculoase cluburi de golf sunt in Cap Cana, Toro si Bavaro.

Ce trebuie sa stiti inainte de a pleca in Punta Cana

  • Clima in Republica Dominicana este tropicala, “anotimpul” uscat fiind in perioada noiembrie-aprilie, iar sezonul de varf in lunile ianuarie, februarie si martie.
  • Perioada uraganelor in Republica Dominicana este intre lunile iunie-noiembrie, cea mai intensa perioada fiind in august si septembrie.
  • Relatia cu Romania este asigurata de Ambasada Republicii Dominicane din Italia.
  • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru Republica Dominicana, insa la plecarea din tara trebuie achitata o taxa de iesire, de aproximativ 15 euro/persoana.
  • Moneda nationala in Republica Dominicana este pesos, dar majoritatea magazinelor accepta si plata in dolari si euro. Bancomatele elibereaza doar pesos.

Cat costa

Pretul unei vacante la Punta Cana care include transportul cu avionul, plecare din Bucuresti, taxele de aeroport, transferurile locale, 8 nopti cazare la hotel de 4 stele cu all inclusive in camera dubla best price incepe de la 1.489 de euro/persoana, oferta TUI TravelCenter

Drum bun!

Date de contact

Site: consilierturism.ro

Facebook/consilierturism.ro

E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea