Vacante & Calatorii

#piete de craciun #Vanocni trh #Christkindlmarkt #Village de Noel #Weihnachtsmarkt

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Minighid de sarbatoare - care sunt cele mai frumoase piete de Craciun si cand pot fi vizitate

Pietele de Craciun cu traditie din Europa sunt precum calatoriile atemporale, care va permit sa va bucurati de gusturile, luminile si emotiile unui Craciun magic, autentic. Daca va credeti imuni la mirosul de scortisoara, de vin fiert, de brad, la sunetul cristalin al colindelor si la bucuria autentica a celor curati la suflet, indiferent de varsta, vizitati unul din aceste targuri de Craciun... Aflati unde si cand au loc unele dintre cele mai frumoase piete de Craciun de pe Batranul Continent.

Praga: Vanocni trh, in perioada 30 noiembrie 2013-12 ianuarie 2014

Intr-un decor de vis, la “umbra” multicolora a brazilor imensi adusi din bogatele paduri ale Cehiei si in sunet de colinde traditionale, pietele de Craciun din Praga sunt deosebite.

“Vanocni trh” - targurile de Craciun din capitala Cehiei - sunt foarte apreciate la nivel european, datorita magiei festive care invaluie localnicii si turistii veniti aici special pentru a se bucura de spiritul acestei sarbatori crestine. Sunt cateva piete de Craciun in capitala Cehiei, deschise in acest an in perioada 30 noiembrie 2013-12 ianuarie 2014, dar cele mai mari si mai impresionante se gasesc in Piata Orasului Vechi si in Piata Wenceslas.

Sursa foto: finance.idnes.cz

Cracovia, deschis pana pe 6 ianuarie 2014

Orasul polonez Cracovia este gazda uneia dintre cele mai frumoase si vechi piete de Craciun din Europa.

Targul are loc in piata mare a orasului, Rynek Glowny,  unde sunt cateva obiective turistice importante precum Sukiennice sau Biserica Sfanta Maria.

Sursa foto: goeasteurope.about.co

In Cracovia te poti bucura de atmosfera autentica de sarbatoare, potentata de colindele locale si de produsele traditionale precum grzaniec galicyjski - vin fiert - sau oscypek, o varietate de branza. Acest targ se organizeaza din 29 noiembrie a.c. pana pe 6 ianuarie 2014.

Christkindlmarkt, Viena, pana pe 24 decembrie

Christkindlmarkt din Viena, capitala Austriei, s-a impus in ultimii ani drept cel mai important eveniment de gen din Europa, avand in spate o traditie de multe secole.

Datand din anul 1294 - piata unde se vindeau prajiturele cu scortisoara, vin fiert si jucarii de lemn, cu ocazia Sfantului Neculai si nu cu cea a Craciunului, asa cum ne-am obisnuit in ultima suta de ani, Christkindlmarkt a devenit un adevarat brand al capitalei Austriei. Sunt mai multe zone unde se organizeaza astfel de manifestari, printre care Piata Centrala - Rathausplatz, curtea Castelului Schönbrunn sau Bartierul Sittelberg. Christkindlmarkt este deschis in perioada 16 noiembrie-24 decembrie 2013, fiind organizate diferite spectacole dedicate acestei perioade de sarbatoare.

Sursa fotoi: www.fotocommunity.de

Orasul luminilor devine si mai stralucitor intre 15 noiembrie si 5 ianuarie

Capitala Frantei se imbraca si ea in straie de sarbatoare cu ocazia Craciunului, “Orasul Luminilor” devenind mai stralucitor ca niciodata, desi targurile de Craciun nu constituie o traditie prea veche aici.

La Paris, cel mai popular este cel de la Champs Elysées – “Satul de Craciun”- “Village de Noël", deschis intre 15 noiembrie 2013 si 5 ianuarie 2014. Mai sunt si alte piete de Craciun mai mici in Paris, precum cele din arondisementul 6 la Saint Germain des Prés - "Satul lui Mos Craciun", care se desfasoara din 6 decembrie 2013 pana la 2 ianuarie 2014.

Sursa foto: www.bdaescpeurope.eu

Strasbourg, Christkindelsmärik, intre 29 noiembrie si 31 decembrie

Strasbourg gazduieste una dintre cele mai vechi piete de Craciun din Franta, Christkindelsmärik, organizata pentru prima data acum aproape 450 de ani.

In Strasbourg, transformat in “Capitale de Noel” inca inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului, sunt mai multe targuri de Craciun, cel din piata Broglie si cel care se desfasoara langa catedrala din Strasbourg fiind mai impresionante. Cele 300 de tarabe din centrul Strasbourg, unde puteti gasi toate ingredientele unor sarbatori fericite, produse pentru trup si pentru suflet, completeaza atmosfera de vis din acest vechi oras.

Targuri mai mici sunt organizate si in Piata Gutenberg, unde sunt marfuri traditonale croate - Croatia fiind invitata de onoare din acest an si in Place d'Austerlitz, dedicata celor gurmanzi sau macar pofticiosi in fata atator bunatati.

Manifestarile din Strasbourg dedicate Craciunului se desfasoara in perioada 29 noiembrie-31 decembrie 2013.

Sursa foto: blog-de.hostelbookers.com

Köln:Weihnachtsmarkt, intre 25 noiembrie si 25 decembrie

Targul de Craciun din Köln, Weihnachtsmarkt, este cel mai vizitat din Germania, poate si pentru ca se desfasoara la “umbra” vestitului Dom din Köln, cea mai veche catedrala gotica din lume.

Sursa foto: blog.trivago.de

De fapt, langa catedrala are loc doar una dintre cele sapte piete de Craciun din acest oras scaldat de apele Rinului.

In acest an, cu ocazia Weihnachtsmarkt este organizat si un patinoar in piata veche a orasului Köln, fiind organizata din nou o piata speciala pentru gay si lesbiene...

Tallinn, Estonia, intre 22 noiembrie si 8 ianuarie

Piata de Craciun din Tallinn, Estonia, Tallinna Jõuluturg, isi asteapta vizitatorii in acest an in perioada 22 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, in piata mare din oras, langa primarie.

Comerciantii vor oferi o gama larga de obiecte de artizanat care nu se gasesc in magazinele obisnuite, prilej pentru niste cadouri originale care sa umple tolba lui Mos Craciun.

Vizitatorii vor putea degusta din produsele traditionale precum budinca de sange negru, varza acra si paine cu ghimbir. Nu lipsesc colindele traditionale, evenimentele special concepute pentru copii, intalnirile cu spiridusii si renii lui Mos Craciun.

Sursa foto: www.christmasmarket.ee

Drum bun!

Date de contact

Site: consilierturism.ro

Facebook/consilierturism.ro

E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu