Vacante & Calatorii

#manastire Orsova #Manastirea Sfanta Ana

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria trista, dar adevarata a Manastirii Sfanta Ana din Orsova

Cu o istorie veche de doua milenii, Orsova este totusi unul dintre cele mai noi orase din tara. Noul sau destin, pe care l-a primit la finele anilor 1960, cand a fost stramutat iar vechiul oras a disparut sub ape, este legat de barajul si de Hidrocentrala de la Portile de Fier.

Cu o pozitionare speciala, care i-a atras denumirea de “Coasta de Azur a Dunarii”, fostul castru roman Dierna nu are prea multe obiective turistice de aratat vizitatorilor, din pacate. Aici, la “poarta” Cazanelor Dunarii, exista insa un loc plin de energie, situat la inaltime, care m-a impresionat pentru istoria sa aparte.

Este vorba de Manastirea „Sfanta Ana”, amplasata pe un deal care are “la picioare” Dunarea, afluentul Cerna si golful Cerna, acolo unde cele doua ape se intalnesc.

Lacasul de cult nu a fost ctitorit de catre un domnitor sau boier bogat ci de catre un ziarist talentat si influent care a scapat, ca prin minune, de la moarte in luptele de la Orsova din primul razboi mondial.

Mai multe detalii despre Manastirea „Sfanta Ana” gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea