Vacante & Calatorii

#destinatii vacanta 2016 #vacanta 2016 #slovenia #ljubljana #rotterdam #olanda

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: 5 destinatii la indemana pentru 2016

La inceputul lui 2016, va prezint un top al celor mai atractive destinatii turistice pentru acest an situate in apropierea granitelor Romaniei sau foarte usor de atins cu ajutorul curselor aeriene. Prin „apropiere” intelegem o cursa aeriana, preferabil low-cost, dintr-un mare oras al Romaniei, sau o distanta rutiera mai mica de 1000 de kilometri. La alcatuirea topului am luat in calcul o serie de recomandari facute pentru noul an de publicatii sau portaluri online de profil, precum Lonely Planet sau Rough Guides, dar si de cele ale redactiei cluj.travel. 

 

Rotterdam

A doua metropola a Olandei si cel mai mare port al Europei este considerat un oras al viitorului, cu o serie de cladiri-experiment care puncteaza mostenirea istorica si arhitecturala ramasa dupa bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial. La inceputul lui 2016 se va deschide inca un muzeu – Muzeul Rotterdam – in cladirea Timmerhuis, data in functiune in 2015 si proiectata de celebrul arhitect Rem Koolhaas.

Ljubljana

Capitala Sloveniei este Capitala Verde a Europei in 2016. Ljubljana are un centru istoric care aduce aminte de Viena, Praga sau Budapesta, dar se lauda in plus cu 66 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor in zona aglomerata si nu mai putin de 542 de metri patrati per capita, in tot orasul. Principalele atractii ale Ljubljanei pot fi vizitate pe bicicleta, pedaland prin centrul istoric complet pietonal al orasului.

Despre celelalte recomandari citeste aici.

Sursa foto: holland.com, mydestination.com, salusexpress.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea