Vacante & Calatorii

#vacanta #vacanta Tenerife #Santa Cruz de Tenerife #Pico Viejo

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Tenerifeee, un hit “interpretat” anual de peste 5 milioane de turisti

Tenerife, cea mai mare insula din arhipelagul Canare, primeste anual peste cinci milioane de vizitatori si sunt atat de putini cei care nu-si doresc sa se reintoarca aici, ca nu mai mira pe nimeni ca numarul turistilor tot creste.

 

Aflata la mai aproape de Africa decat de Europa, insula Tenerife este o destinatie exotica, perfecta pentru cei care prefera vacantele active, care au la dispozitie ziua parcuri acvatice deosebite si gradini zoologice, trasee de drumetii prin munti si toata gama de sporturi acvatice. Noaptea ii asteapta distractia in nenumaratele cluburi, baruri si discoteci.

Cei romantici pot gasi aici refugiul perfect pentru o vacanta in doi, Tenerife fiind un loc numai bun pentru petrecerea lunii de miere, iar iubitorii de natura pot admira in mediul lor balene, delfini, testoase uriase si alte vietati marine.

 

Peisaje variate

Situata la aproximativ 300 de kilometri de coasta marocana a Africii, Tenerife are un microclimat propriu (de fapt, 9 microclimate), cu vegetatie bogata, tropicala, dar cu si peisaje selenare, desertice, ca doar este la aceeasi latitudine cu Sahara.

Nord-vestul insulei este mai umed si mai verde, cu vegetatie tropicala, aici fiind majoritatea localitatilor vechi si pitoresti, asa cum e capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife.

Sursa foto: rentautobus.com

Sudul, mai arid si foarte rar “batut” de ploi, gazduieste statiunile celebre, cu hoteluri pentru toate bugetele, vestite pentru distractia de zi si de noapte, precum Las Americas si Los Cristianos.

Un pachet de servicii in Playa de las Americas care include 7 nopti cazare in camera dubla, demipensiune, bilet avion cu plecare din Bucuresti, zbor direct cu Tarom, transferuri, taxe aeroport porneste de la 593 euro/persoana. Detaliile ofertei aici.

Pico Viejo, cel mai inalt munte din Spania

Intre aceste doua regiuni complet diferite se afla El Teide, vestitul vulcan de 3.718 metri inaltime, cel mai inalt varf muntos din Spania. O prezenta impunatoare, care poate fi observata de oriunde de pe insula, El Teide a fost inclus in patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2007. Mereu prezentul El Teide - Pico Viejo, cel de-al treilea mare vulcan insular din lume, este impresionant cu al sau crater cu diametrul de 18 kilometri, cu flora si fauna sa unice, adaptate sa reziste atat soarelui arzator de peste zi, cat si inghetului.

Un urias amortit, dar inca activ, care se spune ca erupe o data la 100 de ani, Pico Viejo face parte din Parcul National El Teide, care te impresioneaza cu peisajele sale „martiene”, dar si cu paduri de pini si nenumarate specii endemice.

Pico Viejo este un loc care merita vazut daca ati ajuns in Tenerife, peisajul sau oarecum nepamantean cu rocile in nuante de ocru, negru si ruginiu atragand si producatorii unor filme celebre precum “Razboiul Stelelor” sau “Planeta Maimutelor”.

Pe Pico Viejo ajung anual peste 2,7 milioane de turisti din toate colturile lumii, astfel ca este necesar sa-ti obtii din timp permisul pentru a te putea bucura de panorama deosebita asupra insulei de la inaltime.

Nu uita si de hainele mai groase in excursia in Parcul El Teide, pentru ca se urca totusi la peste 3.500 de metri altitudine. Merita sa ajungi aici, este cel mai vizitat parc national din lume, dupa Fuji, Japonia!

Sursa foto: tenerifeoutdoors.com

Destinatie pentru gurmanzi

Tenerife are din plin ce le oferi si gurmanzilor, mai ales celor “indragostiti” de peste si fructe de mare, la care se adauga specialitatile locale si cele spaniole, iar portiile sunt mari!

Vinul produs in cele cinci regiuni viticole este foarte apreciat, insa nici lichiorul local din banane sau berea indigena (foarte ieftina) nu sunt trecute cu vederea de catre petrecareti.

Sa nu uit de oferta generoasa pentru amatorii de shopping - insula Tenerife avand un statut aparte, de duty free, si de cea pentru pasionatii de astronomie, caci aici cerul pare atat de aproape si parca poti atinge miliardele de stele! 

Plaje intinse si pitoresti

Cum suntem la 300 de kilometri de Africa si la 1.100 km de Spania (tara de care apartine Tenerife - desi are un guvern autonom), plajele la Atlantic reprezinta una din atractiile de baza din Tenerife, chit ca unele au nisip adus tocmai din Sahara.

Cele mai apreciate statiuni din Tenerife sunt Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje, situate in sudul insulei, Puerto de la Cruz in nord si Las Caletillas in est, fiecare cu plajele sale lungi, mai mult sau mai putin animate.

Sursa foto: apollo.no

Deosebita este si Playa de Fanabe, unde un pachet de servicii de 7 nopti cazare : in camera dubla, demipensiune, bilet avion Tarom, transferuri si taxe porneste de la 749 euro/persoana, detalii aici.

Pretul unui pachet de servicii pe Costa Adeje care include 7 nopti cazare in camera dubla, demipensiune, biletul de avion zbor direct cu Tarom, transferurile si taxele de aeroport, porneste de la 725 de euro/persoana. Oferta completa aici.

Alte plaje frumoase pe aceasta insula, unele mai izolate, altele deja celebre, sunt Playa del Duque, Teresitas, Playa Martianez, Playa de la Tejita, Playa de las Vistas, Playa Jardin, sau Masca.

Ce nu trebuie sa ratezi in Tenerife!

  • Dupa o zi-doua de leneveala la soare, merita sa-ti aloci timp si pentru vizitarea Loro Park, cel mai mare parc tematic din Europa, care adaposteste si o gradina zoologica, unde se organizeaza spectacole senzationale cu delfini, orci, lei de mare si papagali, sau Las Aquilas Jungle Park (gradina zoologica si botanica foarte apreciata), din apropiere de Los Cristianos.
  • Apoi mai este si Siam Park, parc avatic, care se mandreste cu cel mai mare tobogan din lume, numai bun pentru a-ti procura putina (sau mai multa) adrenalina, dupa preferinte.
  • Proiectat de vestitul architect Santiago Calatrava, Auditorio de Tenerife, situat in apropierea portului din capitala insulei, Santa Cruz, este o destinatie obligatorie pentru iubitorii muzicii in particular si ai artelor in general.
  • Sunt si alte locuri deosebite de vazut aici precum Defileul Iadului sau Valea Masca, cu satele sale vechi, cocotate pe crestele cu forme ciudate ale muntilor, unde ajungi dupa ce parcurgi un traseu spectaculos, plin de serpentine care-ti pun sangele in miscare.
  • Merita sa vezi si alte localitati deosebite, intemeiate de populatia bastinasa - enigmaticii guanches, pitorestile Orotava, El Tanque, Icod de los Vinos, San Juan de la Rambla fiind doar unele dintre ele.
  • Garachico, altadata principalul port comercial al insulei, care a fost puternic afectat de eruptia masiva a vulcanului din anul 1706, este un orasel renascut practic din propria “cenusa”, care merita vazut, ca de altfel si Castillo San Miguel, principala sa tractie turistica.

Sursa foto: panoramio.com

  • Desigur, capitala insulei si cel mai mare oras din Tenerife, Santa Cruz de Tenerife, are si ea admiratorii sai, fiind un oras vechi, pitoresc, cu nenumarate parcuri, piete si centre comerciale, precum si o viata de noapte foarte activa. Aici se afla si o serie de muzee, cel mai apreciat fiind Museo de la Naturaleza e y Hombre.
  • San Cristóbal de La Laguna, al doilea oras ca marime din arhipelagul Canare, merita si el vizitat. Este inclus din anul 1999 in patrimoniul UNESCO.
  • Apoi, mai sunt de vazut si Los Gigantes, stancile uriase care ies semete si aproape vertical din Ocean pana la 600 de metri inaltime, atragand nu doar oamenii, ci mai ales vietatile marine care par sa nu stie ca au devenit atractie turistica. Los Gigantes, care au fost considerate de bastinasii guanches “bariera” care marca limita tangibila a lumii lor, pot fi admirate si de pe uscat, dar par mai impresionante daca le “inconjori”de la bordul unui vaporas.
  • Piramidele din Guimar, dar mai ales Muntele Anaga, o regiune protejata, declarata Parc National Rural, cu peisaje deosebite de admirat intr-o drumetie de o zi in care poti ajunge in localitati uitate de lume sau in plaje aproape pustii sunt alte puncte de atractie ale insulei.
  • Posibilitatile de distractie si agrement pentru toate varstele si preferintele, cele peste 300 de zile insorite pe an si serviciile de calitate pentru toate bugetele recomanda aceasta destinatie atat cuplurilor, familiilor cu copii, cat si grupurilor de prieteni.

Drum bun!

Carmen Neacsu
Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea