Vacante & Calatorii

#vacanta #destinatii de shopping #cumparaturi Londra #cumparaturi Paris

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Destinatii de shopping: incepe sezonul marilor reduceri in Europa!

Nu am gresit sectiunea, astazi va voi vorbi despre cele mai bune destinatii de shopping din Europa, pentru ca, in curand, se va da startul marilor reduceri de vara si ar fi pacat sa nu profitati de ele daca sunteti prin zona!


Londra, cel mai "ofertant" oras din Europa

Londra este capitala financiara a Europei, unul dintre cele mai vizitate orase din lume si cea mai buna destinatie de shopping de pe Batranul Continent, potrivit unor studii de specialitate. Desi are faima ca este un oras scump pentru locuitori si turisti ( si pe buna dreptate), cand vine vorba de cumparaturi in
capitala Regatului Unit al Marii Britanii gasesti marfuri pentru toate buzunarele.

Daca iti permiti branduri de lux, atunci este cazul sa mergi in exclusivistul cartier Mayfair, in Covent Garden sau in Bond Street. Daca bugetul tau este mai „pamantean”, atunci nu rata Oxford Street, unde sunt aproximativ de 300 de magazine de haine, incaltaminte, articole sportive, electronice si electrocasnice, parfurmerii si carti. Totul sub un singur acoperis gasesti in cel mai mare mall urban din Europa: Westfield.

Sezonul reducerilor incepe in Londra in luna iunie si dureaza catre finele lunii iulie.

Mai multe detalii despre unde este bine sa faceti cumparaturi in Londra aici.

 

Parisul, de vizitat vara

Parisul este o alta destinatie unde sa-ti faci cumparaturile, mai ales in perioada soldarilor de vara, care incepe pe 26 iunie si dureaza cinci saptamani. Orasul de pe Sena are si el cateva zone pentru cei mai avuti, precum Luvru-Tuileries, Faubourg Saint-Honoré, Rue de la Paix. La concrenta este vestitul Bulevard Haussmann, cu cele doua mall-uri rivale Galeriile Lafayette si Printemps, printre care se „pierd” si retaileri cu preturi mai accesibile precum H&M sau Zara.

Sunt si malluri imense pecum Les Halles, dar si outlet-uri cu preturi reduse pana la 70% tot timpul anului, detalii aici.

Spania: Madrid si Barcelona sunt in top

In Spania, sezonul reducerilor incepe la jumatatea lunii iunie si dureaza pana la finele lui august , iar in aceasta perioada discounturile ajung pana la 70% din pretul initial.

Madridul este unul dintre cele mai atragatoare orase pentru amatorii de cumparaturi, atrasi aici de magazinele de pe Paseo de la Castellano, Calle de la Princesa sau Gran Via – unde sunt magazinele marilor branduri prezente si in Romania.

Daca ai un buget mai mult decat consistent, nu rata cartierul Jose Ortega y Gasset sau Barrio de Salamanca, unde ai mari sanse sa dai nas in nas cu diferite VIP-uri.

Nici Barcelona nu este de ocolit daca ai chef sa-ti inoiesti garderoba, mai ales ca aici este o artera de cumparaturi lunga de aproximativ cinci kilometri, care incepe cu Ramblas prin Placa de Catalunya si continua cu Passeig de Gracia pana la Avenguda Diagonal. Mare parte din aceasta “ruta” a shoppingului este pietonala si aici puteti gasi tot ceea ce v-ati putea dori de la sesiune de shopping, indiferent de buget. Despre alte posibilitati de shopping in Spania gasiti mai multe aici


Italia: toate drumurile duc la Milano si Roma

Milano este „capitala modei” din Peninsula, devenita celebra nu doar pentru brandurile care isi au sediul central aici, pentru celebrul si exclusivistul Quadrilatero della Moda, unde sunt magazinele marilor designeri, ci si pentru mallurile pentru toate buzunarele si outleturile cu marfuri de designer unde preturile sunt diminuate cu pana la 70% tot anul.

Roma se poate lauda si ea cu nenumarate tentatii pentru iubitorii istoriei, artei si arhitecturii, dar nici pasionatii shoppingului nu vor fi dezamagiti. Pentru toate buzunarele sunt magazinele de pe Via del Corso, Via Cola Di Rienzo si de pe Via Frattina, in timp ce Via Borgognona sau Via Condotti sunt mai potrivite celor cu portofelul bine „garnisit”. Oricum ar fi, ajungeti in aceasta zona, pentru ca se afla in apropierea Treptelor Spaniole si a Fontana di Trevi. In Italia, sezonul reducerilor de vara începe in a doua saptamana din iulie si tine de regula doua luni, dar mai multe detalii aflati aici.

Nici Germania nu se lasa mai prejos in materie de cumparaturi, in topul celor mai ofertante fiind Köln, Berlin , Dusseldorf si Munchen.

Drum bun!

Carmen Neacsu
Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu