Boli si daunatori

#flori #buruieni #vodca #muste

Vodca, de mare ajutor in gradina

O bautura asemanatoare cu vodca din zilele noastre a aparut in Polonia in secolul al XI-lea. Aceasta era denumita “gorzalka” si era folosita ca medicament. De altfel, exista dovezi ca prin secolul al XVI-lea se credea ca vodca creste fertilitatea si libidoul oamenilor. In zilele noastre, vodca a capatat diverse utilizari. Pentru ca are in continut alcool, este un foarte bun dezinfectant si antibacterian pentru casa insa poate si utilizata si in gradina. Iata cum:



1 Prelungeste viata florilor taiate


In cazul in care obisnuiesti sa tai flori din gradina si sa le asezi in vaze pentru a-ti infrumuseta locuinta, iata un sfat ca sa le prelungesti viata. Pune in apa din vaza o lingurita de zahar si cateva picaturi de vodca. Vodca incetineste productia de etilena astfel ca vitalitatea bucheului tau de flori va fi extinsa. Nu uita sa schimbi apa zilnic si sa adaugi aceleasi ingrediente pentru ca florile sa reziste pentru mai mult timp.


2 Alunga mustele si alti daunatori


Mustele si insectele in general nu suporta mirosul de vodca. In cazul in care ai probleme cu ele pulverizeaza vodca in locurile in care acestea isi fac veacul. De asemenea, in cazul in care iti petreci timpul in gradina seara si vrei sa eviti sa fii ciupit de insecte sterge-ti pielea expusa cu o bucata de vata inmuiata in vodca.


3 Scapa de buruieni


In cazul in care ai prin gradina buruieni de care vrei sa scapi apeleaza din nou la vodca. Pune intr-o sticla cu pulverizator o ceasca de vodca, una de apa si cateva picaturi de sapun lichid si pulverizeaza substanta obtinuta peste plantele nedorite, in timpul pranzului, de preferat. Datorita vodcai ele se vor deshidrata si se vor usca in scurt timp. Poti sa folosesti aceasta metoda si pentru a scapa de iarba si de plantele aparute intre dale si pavele.


4 Distruge mucegaiul


La fel ca otetul, vodca poate fi folosita pentru a distruge mucegaiul aparut pe pereti, garduri sau in alte locuri din casa si gradina. Pulverizeaza vodca peste suprafetele afectate de mucegai, las-o sa actioneze timp de circa 30 de minute dupa care foloseste un burete sau o perie abrazive pentru a le curata.


5 Da luciu


In caz ca ai in gradina ghivece si recipiente din materiale lucioase le poti curata cu o carpa moale inmuiata in vodca. Vodca va curata cu succes suprafetele din crom, sticla sau portelan.


6 Alunga mirosul neplacut


Daca in gradina sau in magazia in care iti tii uneltele de gradinarit persista un miros neplacut il poti alunga pulverizand in aer vodca. Alcoolul din vodca omoara bacteriile ce cauzeaza mirosuri neplacute. Nu-ti fa griji pentru mirosul lasat de vodca, acesta va disparea in cateva minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului