Boli si daunatori

#insecte #lumanare #petrecere #daunatori

Tine insectele la distanta cu ajutorul unei candele. Iata 5 pasi simpli pentru a o confectiona!

Petrecerile in aer liber sunt distractive si placute chiar si toamna, insa insectele pot reprezenta o adevarata problema. Pentru a scapa de "invitatii nepoftiti", iti poti face singur o candela care sa ii tina la distanta. Cu ajutorul a doar cateva ingrediente, vei reusi sa te bucuri de petrecere, fara sa iti mai faci griji din cauza gandacilor sau a tantarilor din jur.

O candela impotriva insectelor nu doar ca te va proteja de micii daunatori, ci va si schimba in bine designul curtii. Pentru realizarea acestui sistem de iluminat, ai nevoie de ceara, ulei de citronella, fitil si sarma. Iata pasii pe care sa-i urmezi pentru a obtine cele mai bune rezultate!


1. Se topeste ceara

Primul pas pentru a realiza o candela impotriva insectelor este sa topesti ceara. Pune ceara intr-un vas si tine-l pret de cateva minute in cuptorul cu microunde.


2. Adauga fitilul

Pentru a realiza o candela functionala, ai nevoie si de un fitil. Adauga fitilul in borcan si prinde-l la capat cu un carlig de rufe, astfel incat sa stea vertical si sa nu cada in recipient.


3. Adauga uleiul de citronella

Urmatorul pas pentru realizarea candelei este sa adaugi uleiul de citronella in ceara topita. De obicei, se pune o lingura de ulei, insa totul depinde de concentratia acestuia. Unele uleiuri de citronella sunt mai puternice decat altele. Amesteca bine folosind o lingura.


4. Pune ceara in borcan

Ceara pe care ai incalzit-o la cuptorul cu microunde se toarna in borcan. Este recomandat ca acesta sa fie umplut doar pana la jumatate, astfel incat flacara sa ramana in interior si sa fie protejata de vant. Ceara se lasa sa se intareasca intre 30 de minute si o ora.


5. Fa o toarta pentru candela

Pentru ca noua candela impotriva insectelor sa fie gata de folosit, este indicat sa-i faci toarte pentru a o agata. Acest lucru il vei obtine cu ajutorul unei sarme. Asadar, alege o bucata de sarma rezistenta si prinde-o de-o parte si de alta a candelei.

Candelele impotriva insectelor pot fi agatate prin copaci, puse de-a lungul aleii sau chiar pe masa din curte.

Sursa foto: gmctradesecrets.aol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare