Boli si daunatori

#mucegai #plante de apartament #ghiveci #fungicid

Mucegaiul si plantele de apartament

Negru, gri sau verde, mucegaiul de pe plantele tale preferate se raspandeste cu rapiditate, asa ca este recomandat sa iei masuri cat mai repede. Iata cateva solutii cu ajutorul carora poti indeparta mucegaiul de pe frunzele plantelor de apartament.


Mucegaiul apare atunci cand aerul este rece si umed. Acest lucru este cauzat de foarte multe ori de lipsa aerisirii si de udarea excesiva. Aceasta se manifesta prin aparitia unor pete galbene, albicioase, dupa care acestea devin brune. Frunzele afectate se inmoaie si putrezesc.


Pentru a preveni mucegasul se aeriseste mai des incaperea in care se tin plantele si se evita pulverizarile si udarile in exces.


Spala frunzele


Taie o bucata de tifon, umezeste-o si curata fiecare frunza afectata in parte. Ai grija ca tifonul sa fie doar usor umezit si dupa ce cureti o parte de mucegai , ia o fasie noua de material, astfel incat sa nu intinzi mucegaiul si peste frunzele neafectate. Dupa ce cureti mucegaiul cu tifonul ud, sterge fiecare frunza cu un prosop uscat de hartie pentru a evita atmosfera umeda.


Imediat dupa aceea, deschide geamul si lasa camera in care se afla floarea sa se aeriseasca foarte bine.


Partile afectate, inmuiate si mancate  se indeparteaza, iar pamantul mucegait se schimba.


Aplica fungicide


In cazul in care nu reusesti sa indepartezi mucegaiul prin metoda simpla care implica curatarea propriu-zisa si aerisirea spatiului, este cazul sa optezi pentru un produs . Mergi la o fito-farmacie si cere un produs special creat pentru indepartarea mucegaiului. Foloseste-l conform instructiunilor de ambalaj .


Atentie! Separa florile afectate de mucegai de cele sanatoase, deoarece este o ciuperca si se transmite destul de repede, chiar si prin intermediul curentiolor mai puternici de aer.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare