Boli si daunatori

# scapa de limacsi #limacsi gradina #limacsi

Limacsii iti mananca plantele? Cum sa scapi de ei

Limacsii sunt dauntaori in orice gradina isi fac aparitia si partea si mai neplacuta este aceea ca sunt activi tot anul. Atunci cand observi prin gradina frunze, tulpini, flori, tuberculi sau bulbi care au multe gauri de forme si marimi diferite, iar suprafetele de pamant sau lemn sunt brazdate de urme argintii, trebuie sa stii ca te confrunti cu o invazie a acestor melci fara cochilie care pot distuge in totalitate gradina, daca nu iei masuri rapide pentru a scapa de ei.

Exista mai multe metode prin care poti preveni aparitia limacsilor in gradina si daca incerci cateva dintre ele in acelasi timp, vei putea tine totul sub control. Pentru a nu lasa melcii fara cochilie sa patrunda in gradina, ia masuri inca din primavara.

Descopera cateva dintre cele mai eficiente metode naturale de a scapa de limacsii din gradina. Pentru a da rezultate cat mai bune, incearca sa pui in aplicare mai multe metode in paralel.

Foloseste benzile de cupru

Barierele de cupru sunt eficiente pentru a scapa de limacsii care au invadat gradina. Cand limacsii incearca sa treaca de benzile de cupru, in momentul in care se ating de acestea se produce o reactie chimica, asemenea unui soc electric, toxica pentru limacsi. Pune benzile de cupru, late de aproximativ 5 centimetri, in jurul plantelor vulnerabile sau lipeste o banda de cupru in jurul marginilor ghivecelor cu plante.

Da-le sa manance tarate

Limacsilor le plac taratele, iar tu le poti folosi pentru a scapa de daunatorii care iti distrug gradina. Atunci cand se hranesc cu tarate, limacsii se umfla si se deshidrateaza, iar in acest fel nu se mai pot reintoarce in ascunzatorile lor, devenind momeala pentru pasari. Ai grija ca taratele sa fie in permanenta uscate, altfel limacsii nu le vor mai manca.

Foloseste mulci din pietris

Pietrisul folosit in horticultura ii va impiedica pe limacsi sa se deplaseze peste tot, prin gradina, sa se urce pe plante si sa distruga tot ce le iese in cale. Pune pietris la baza plantelor din gradina si in ghivece, pentru a tine limacsii departe. Mulciul de pietris este eficient impotriva acestor daunatori, iar in acelasi timp arata bine, mentine compostul umed si impiedica aparitia buruienilor.

Foloseste capcane cu bere

Limacsii sunt atrasi de mirosul de bere si pentru a scapa de acesti daunatori, poti pune prin gradina cateva capcane cu bere. Ingroapa in pamant recipiente umplute pe jumatate cu bere, avand grija ca marginea acestora sa fie la nivelul solului. Odata ce vor simti mirosul de bere, limacsii se vor indrepta spre aceste capcane, vor cadea in ele si se vor ineca. Goleste recipientele cu regularitate.

Stropeste cu ceaiuri de plante

Anumite mirosuri tin limacsii departe de gradini. Plante precum lavanda, pelinul sau begoniile pot fi de folos pentru a scapa de acesti daunatori. Ceaiul de pelin este, de exemplu, extrem de eficient in lupta cu limacsii, reusind sa ii tina la distanta. Poti pulveriza plantele cu ceai de pelin si mai stropi chiar si pamantul toamna, cand limacsii isi cauta adapost pentru a depune ouale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului