Boli si daunatori

#insecticid #gradina #daunatori gradina #insecte gradina

Insecte benefice pentru gradina ta

De cele mai multe ori asociem insectele cu daunele din gradina, in special pe cele mai putin atractive. Exista insa numeroase insecte care fac foarte bine plantelor. Acestea se hranesc cu daunatori, curata mizeria si ajuta la polenizare. Asadar, atunci cand pulverizezi insecticide trebuie sa ai grija sa nu faci acest lucru aleatoriu. Iata cateva insecte pe care trebuie sa le atragi neaparat in gradina ta:
 

1. Viespile

Viespile sunt o adevarata comoara pentru gradini. Acestea semana cu albinele, insa ele zboara mult mai mult. Larvele lor sunt un adevarat deliciu pentru daunatori, asa ca plantele tale vor scapa in cazul in care acestea sunt depuse pe ele. De asemenea, viespile sunt de mare ajutor si la polenizare.

2. Gargaritele

Gargaritele si larvele lor indeparteaza sunt ca un aspirator pentru plante. Acestea elimina afidele, gandacii si toti acarienii din gradina ta. Nu toate speciile de gargarite sunt insa benefice pentru gradina, asadar fii atent si la acest aspect.

3. Vispile parazite

Nu este nevoie sa iti fie teama de aceste viespi, deoarece ele nu au niciun interes sa te raneasca, ci sa iti curete gradina de daunatori. Exista mai multe specii de viespi parazite care isi injecteaza ouale lor in altele si mananca larvele daunatoare. De asemenea, aceste viespi se hranesc cu viermi si omizi.

4. Gandacii de sol

Cei mai multi gandaci la sol au un aspect infricosator, insa sunt foarte benefici pentru gradina. Ei se hranesc cu omizi, larve si oua de melc.

5. Paianjenii

Majoritatea paianjenilor se hranec cu insecte, de aceea in cazul in care ai o invazie de daunatori in gradina, nu ezita sa ii aduci la lupta. De asemenea, paianjenii care se gasesc in gradina nu sunt veninosi, asa ca nu este cazul sa te lamentezi daca ii intalnesti.

6. Tachinidele

Tachinidele sunt niste muste foarte benefice pentru gradina. Acestea se hranesc cu omizi, viermi verzi de varza si sunt atrase de plantele cu polen si nectar. Asadar, nu incerca sa le alungi din gradina ta.

Foto: staceyreid.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului