INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli si daunatori

#fertilizator #pesticide #trandafiri

Ingrasaminte si pesticide naturale pentru trandafiri

Cand intreaga lume cauta solutii ecologice pentru orice, trandafirii din gradina ta nu ar trebui sa faca o exceptie. Protejeaza-ti trandafirii de insectele daunatoare cu ajutorul unor pesticide naturale si ofera-le ingrasamant ecologic de cea mai buna calitate, produs chiar de tine.


Pesticide naturale pentru trandafiri


Scrumul de tigara


Daca esti fumator sau cineva de la tine din familie fumeaza, pastreaza scrumul  si cand se aduna o cantitate suficienta, imprastie-l pe acesta la baza trandafirului. Vei observa cu gandaceii de la suprafata solului vor fi total eliminati intr-un timp foarte scurt.


De asemenea, tutunul uscat a fost utilizat timp de mii de ani pe post de pesticid natural datorita nicotinei care este o substanta insuportbila pentru insecte. Rupe 3 tigari si pune tutunul de la acestea la radacina trandafirilor. De asemenea, o alta solutie este sa fierbi 2 – 3 linguri de tutun uscat in jumatate de litru de apa, sa acoperi recipientul pentru cateva ore si apoi sa il pun intr-un recipient cu pulverizator si sa stropesti trandafirii.


Aceasta solutie poate fi utilizata si pentru prevenirea apariei insectelor, o data pe luna sau mai rar.


Ulei esential de menta


Achizitioneaza la plafar un ulei esential de menta si formeaza o solutie din 500 ml de apa si 12 picaturi de ulei esential. Toarna acest amestec intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi imprastie produsul pe toata suprafata florii, insistand la radacina.


Atentie! Pesticidele se reaplica dupa ploaie pentru a mentine protectia impotriva insectelor.


Praf de copt si zeama de lamaie


Intr-o cana cu apa toarna zeama de la jumatate de lamaie si un praf de copt, mixeaza bine solutia si toarn-o intr-un recipient cu pulverizator, dupa care imprastie produsul pe frunzele si la radacina trandafirului. Si aceasta metoda poate fi utlizata in mod preventiv.


Ingrasamant natural pentru trandafiri


Apa din acvariu


Daca ai un acvariu cu pesti, nu arunca apa murdara atunci cand speli acvariul, ci uda toti trandafirii din gradina cu ea. Desi nu are un miros placut, apa din acvariu este o sursa naturala de nutrienti si in mod sigur nu va arde radacinile trandafirilor. Totusi, pentru a evita supra ingrasarea , evita sa folosesti aceasta solutie mai des de o data la 3 saptamani, chiar daca este foarte tentant.


Frunze uscate


Fruzele uscate care au cazut in gradina ta reprezinta o hrana exclenta pentru radacina trandafirilor tai. Aduna aceste frunze uscate si amesteca-le cu stratul superior de la radacina trandafirilor. In timp, frunzele se vor descompune si vor elibera substante nutritive excelente pentru florile tale.


Pliculete de ceai folosite


Pliculete fierte de ceai inca au o cantitate importanta de nitrogen si foarte multi micronutrienti. Rupe pliculetele de ceai folosite si imprastie-le la radacina trandafirului. Ai grija ca pliculetele sa fie naturale si sa nu contina coloranti sau arome sintetice pentru ca poti cauza daune plantelor.


Coaja de ou


Macina coaja de la ouale utilizate la prepararea mancarii si amesteca praful rezultat cu primul strat de sol de la radacina trandafirilor. Dupa jumatate de ora, uda trandafirul ca de obicei. Coaja de ou este bogata in nutrienti necesari dezvoltarii trandafirului, asa ca o poti utiliza in mod periodic, dar nu mai des de o data pe luna.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare