Boli si daunatori

#folosire insecticide #insecticide

Iata cine trebuie sa stea departe de insecticide si cum ii protejezi pe cei dragi!

Produsele destinate combaterii daunatorilor care afecteaza culturile agricole sau patrund in spatiile de locuit implica o atentie sporita din partea utilizatorilor, deoarece manipularea necorespunzatoare a acestora poate avea repercusiuni extrem de grave. Fie ca este vorba despre insecticide de contact sau sistemice, fie de raticide sau acaricide, citirea si respectarea cu strictete a instructiunilor de folosire este esentiala.

Amplasarea solutiilor in locurile in care au acces copiii sau animalele de companie si ignorarea purtarii echipamentelor de protectie, precum manusile si masca sunt principalele cauze care duc la aparitia incidentelor nedorite.

Pentru a-i proteja pe cei dragi, dar si pentru a feri animalele nevizate de orice pericol este imperios necesar, ca inainte de a incepe orice procedura, sa iti iei toate masurile de precautie recomandate de specialisti.

Unde si cum poti folosi substantele de eradicare a daunatorilor?

Caracteristicile principale de care trebuie sa tii cont la achizitionarea unor insecticide sunt: daunatorii eradicati si culturile sau spatiile unde pot fi aplicate. In functie de modul si timpul lor de actiune, poti apela la substante de contact, fara activitate reziduala, care la prima ploaie sau curatare a suprafetei isi pierd efectul dorit si la substante sistemice, cu activitate reziduala si actiune de lunga durata.

Varietatea tipurilor de insecticide de pe piata permite folosirea lor in numeroase situatii si medii, astfel:

  • In spatiile de locuit (casa, apartament), spitale, policlinici, hoteluri, restaurante, scoli, gradinite, crese, camine de batrani, incinte in care se depoziteaza, pregateste sau serveste hrana;
  • In spatiile de depozitare, indiferent de materialele sau alimentele depozitate;
  • In spatiile industriale;
  • In fermele zootehnice;
  • Pe terenurile agricole, gradini, livezi;
  • In interiorul navelor, avioanelor si mijloacelor de transport in general;
  • In zone urbane, parcuri, spatii rezidentiale si de agrement.

Pentru rezultate maxime, inainte de a utiliza articolul cumparat, citeste cu atentie si respecta intocmai instructiunile venite din partea producatorilor. Consulta oferta completa de insecticide si comanda produsele de care ai nevoie pentru un trai armonios sau o recolta bogata! Fie ca este vorba despre asigurarea sanatatii plantelor sau animalelor, fie despre confortul personal, foloseste cu atentie substantele din aceasta gama pentru a scapa de agentii daunatori fara consecinte negative asupra celor din jur.

Acaricidele

Arahnidele, unele dintre cele mai des intalnite clase de "inamici", pe langa faptul ca sunt un pericol pentru gradini si livezi, transmit si numeroase boli extrem de grave pentru om, precum encefalita si febra recurenta. Asadar, combaterea acestora joaca un rol important in viata tuturor. Utilizarea unor substante de profil este imperativa atunci cand obiectivul este exterminarea acarienilor, acestea avand rezultate excelente pentru orice tip de cultura, fie ca este vorba de cereale sau legume, fie de pomi fructiferi sau alte plante.

Acaricidele combat o gama larga de acarieni, dar si de insecte, cum ar fi: musculita alba de sera, afidele, lepidopterele, cicadele, insectele minatoare, tripsii sau nematozii. Acestea impiedica toate stadiile de dezvoltare ale paianjenilor (ou-larva-nimfa-adult) si prezinta o activitate reziduala lunga.

Indiferent de produsul achizitionat, acesta nu trebuie lasat, insa, la indemana copiilor sau in apropierea locurilor tranzitate de animalele de companie, iar fiecare tratament trebuie administrat purtand echipamente corespunzatoare, precum manusile si masca. Se recomanda atentionarea vecinilor si a trecatorilor cu privire la actiunea de eradicare a daunatorilor intreprinsa, pentru a se lua masurile de protectie cuvenite. Foloseste orice tip de insecticide cu atentie, conform specificatiilor tehnice, iar cei dragi nu vor avea de suferit!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului