Cojile de banane sunt un ingrasamant excelent pentru plantele din gradini, in special pentru tufele de trandafiri. Adaugate in sol, ele ajuta la cresterea sanatoasa a florilor.
Cojile de banana contin, la fel ca si fructul in sine, potasiu si fosfor, esentiale pentru o buna dezvoltare a trandafirilor. Sunt, asadar, o hrana excelenta pentru radacina acestor plante atat de indragite.
Taie in bucatele mici cojile proaspete de banana. In felul acesta, ele vor fi descompuse mai usor de catre microorganismele din sol. Aseaza bucatelele de coaja la baza plantei si acopera-le cu putin pamant, pentru a accelera descopunerea. Uda apoi bine pamantul din jurul tufei de trandafiri.
Odata ce vor putrezi, cojile de banana vor elibera substante nutritive vitale: o cantitate mare de potasiu, calciu, sulf, magneziu sau sodiu. Potasiul, spre exemplu, ajuta planta sa treaca mai usor peste stresul termic si seceta. In plus, mirosul pe care il emana cojile respinge insectele daunatoare.
Poti repeta operatiunea de fiecare data cand ai coji de banana. Totodata, poti pune la uscat la soare aceste coji, iar cand s-au deshidratat complet, zdrobeste-le intr-o rasnita pana obtii o pulbere. Aceasta este si ea un fertilizant excelent si poate fi folosit si in substratul ghivecelor de apartament.