Boli si daunatori

#coaja de banana #ingrasamant trandafiri #ingrasamant natural

Fertilizarea tufelor de trandafiri cu coji de banana

Cojile de banane sunt un ingrasamant excelent pentru plantele din gradini, in special pentru tufele de trandafiri. Adaugate in sol, ele ajuta la cresterea sanatoasa a florilor.

Cojile de banana contin, la fel ca si fructul in sine, potasiu si fosfor, esentiale pentru o buna dezvoltare a trandafirilor. Sunt, asadar, o hrana excelenta pentru radacina acestor plante atat de indragite.

 

Taie in bucatele mici cojile proaspete de banana. In felul acesta, ele vor fi descompuse mai usor de catre microorganismele din sol. Aseaza bucatelele de coaja la baza plantei si acopera-le cu putin pamant, pentru a accelera descopunerea. Uda apoi bine pamantul din jurul tufei de trandafiri.

 

Odata ce vor putrezi, cojile de banana vor elibera substante nutritive vitale: o cantitate mare de potasiu, calciu, sulf, magneziu sau sodiu. Potasiul, spre exemplu, ajuta planta sa treaca mai usor peste stresul termic si seceta. In plus, mirosul pe care il emana cojile respinge insectele daunatoare.

 

Poti repeta operatiunea de fiecare data cand ai coji de banana. Totodata, poti pune la uscat la soare aceste coji, iar cand s-au deshidratat complet, zdrobeste-le intr-o rasnita pana obtii o pulbere. Aceasta este si ea un fertilizant excelent si poate fi folosit si in substratul ghivecelor de apartament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului