Boli si daunatori

#daunatori plante #boli si daunatori #plante de apartament #daunatori

Daunatori ai plantelor de apartament in luna decembrie

La inceput de iarna, plantele de apartament au nevoie de cercetari periodice pentru observarea din timp a posibililor daunatori care apar in aceasta perioada. Vei constata cu surprindere cati paraziti le pot afecta vitalitatea.

Iata principalii daunatori ai plantelor de apartament in luna decembrie:


Afide

Plantele de apartament pot fi atacate de afide, prezenta acestora fiind vizibila pe suprafata frunzelor. Plantele atacate de afide au secretii lipicioase pe ele, care provoaca dezvoltarea unor ciuperci asemanatoare unor pete inchise la culoare. Planta se deformeaza, iar dezvoltarea acesteia este oprita.

In apartament, afidele nu pot fi exterminate de daunatorii lor naturali, asa cum se intampla in gradina. De aceea, singura posibilitate de a trata planta este de a indeparta portiunile afectate si de a o stropi cu substante chimice impotriva afidelor. Un produs folosit in acest sens este HG HGX Spray, un spray impotriva afidelor disponibil la aproximativ 55 lei. Produsul se foloseste uniform pe toata planta.


Acarieni

Acarienii sunt daunatori intalniti adesea la plantele de interior. Acesti paraziti se hranesc cu seva plantelor si duc la ingalbenirea frunzelor. Acarienii prospera in cazurile in care planta se afla intr-o incapere calda si uscata. Iarna, adesea aerul devine uscat in casa, lucru care favorizeaza aparitia acarienilor. De aceea, plantele trebuie inspectate regulat.

Pentru a preveni atacul acarienilor, planta trebuie stearsa periodic cu o solutie din apa si bere sau pulverizata cu apa pentru ca umiditatea sa tina la distanta daunatorii. In cazul unei plante atacate, se foloseste un insecticid precum Vertimec 1.8% EC 10. Produsul costa in jur de 15 lei.


Musculite albe

Musculitele albe se hranesc cu seva plantelor, provoaca aparitia unor ciuperci si pot duce la moartea plantei. Pentru exterminarea larvelor si oualor, frunzele se curata cu o solutie de ulei vegetal si sapun. In cazurile grave, planta trebuie tratata cu un insecticid impotriva acestor daunatori. Un astfel de produs este Confidor Energy. Insecticidul costa in jur de 35 lei.

Sursa foto: onthegreenfarms.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului