Boli si daunatori

#daunatori in gradina #serpi #serpi gradina

Cum scapi de serpii din gradina

Serpii sunt benefici in gradina, deoarece mananca mici rozatoare care ti-ar putea distruge culturile. Cu toate acestea, nu iti pica prea bine atunci cand vezi un sarpe tarandu-se in iarba inalta. Serpii pot fi foarte periculosi, mai ales daca sunt si copii prin preajma. Pentru siguranta celor mici, dar si a ta, este indicat sa incepi operatiunea de eliminare a serpilor din gradina. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-i omori cu sange race, ci sa ai grija sa nu le creezi un mediu propice pentru dezvoltare.

Este bine de stiut ca multe dintre speciile de serpi din gradina nu sunt veninoase, insa au fost si cazuri de persoane care au avut nevoie de tratament specializat dupa ce au fost muscate de aceste reptile in propria lor gradina. Iata ce masuri ai putea lua pentru a evita astfel de situatii.
 

Cum scapi de serpii din gradina


1 Curata tufisurile


Serpii sunt atrasi de locurile umbroase din gradina ta. Tufisurile si arbustii sunt zone ideale pentru serpi, prin urmare este foarte indicat sa cureti permanent aceste plante, taind crengutele de la baza si curatand zona dimprejur.

2 Pastreaza curatenia in gradina

Este vital sa pastrezi curatenia in gradina si sa ai grija ca iarba sa nu creasca mai mult de cativa centimetri de la sol. In cazul in care iarba creste prea mult, serpii pot fi atrasi de acest ascunzis, unde, de altfel, pot gasi mici rozatoare pe care le mananca.

La randul lor, serpii de mici dimeniuni sunt mancati de un alt animal care isi face veacul in gradina. Este vorba despre arici. Simpaticul animal ghimpat se hraneste si cu insecte, greieri, broaste si soparle, deci, din acest punct de vedere, este foarte benefic intr-o gradina.

3 Lemnul putrezit si frunzele atrag serpii

Daca obisnuiesti sa tii in gradina obiecte din lemn pe care nu le mai folosesti si care sunt in stare de putrefactie, este indicat sa le iei de acolo, deoarece umezeala pe care o mentin atrage serpii instantaneu.

Gramezile de frunze sunt si ele un loc nemaipomenit pentru serpii din gradina. Curata toate spatiile si pastreaza igiena.

Mormanele de caramida sau piatra pot fi transformate in adaposturi pentru serpii care isi fac veacul in gradina ta.

4 Ingradeste plantele frumos mirositoare

Serpii sunt atrasi de plantele frumos mirositoare, precum trandafirii, si nu vor ezita sa le dea tarcoale. De aceea, este bine sa ingradesti aceste plante.

5 Foloseste spray cu piper si usturoi

Serpii nu sunt atrasi deloc de mirosul usturoiului, cu atat mai putin de cel al piperului. Realizeaza singur, acasa, o solutie ecologica care goneste serpii. Ai nevoie de 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper, 125 de cl de apa si o picatura de sampon natural. Piseaza usturoiul cu piperul si adaga apa. Lasa la macerat peste noapte, strecoara lichidul si pune-l intr-o sticla cu pulverizator. Adauga samponul, agita bine si stropeste plantele din gradina. Acest amestec nu este daunator pentru serpi, insa ii va tine la distanta de gradina ta.

6 Planteaza menta la marginea gradinii

Menta este una dintre plantele care alunga serpii din gradina ta. Planteaz-o la marginea gradinii si bucura-te de un spatiu fara reptile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului