Boli si daunatori

# vulpe gradina # vulpe curte #vulpe #daunatori

Cum sa tii vulpile la distanta de curtea ta, fara a le face rau

Sa locuiesti la marginea orasului intr-o zona linistita sau in superbele regiuni rurale ale Romaniei poate fi un mod de viata reconfortant. Multi considera ca regiunile metropolitane ofera  un mod de trai mai prietenos, departe de aglomeratia, zgomotul si poluarea din marile orase. Totusi chiar si paradisul creat la distanta, poate fi uneori disturbat de animalele salbatice. Printre acestea se numara vulpile, care intra adesea in curtile oamenilor pentru a vana pasari.

Mici, dar sirete acestea se pot aciua in preajma locuintelor si isi pot face cuib in gradina din spate, pe peluza sau in livada. Trebuie sa tii seama ca vulpile, fata de alte animale salbatice pot transmite un numar mare de boli. Rabia si Borelioza sunt doar doua dintre cele mai periculoase boli transmise de aceste animale, sa nu mai vorbim de resturile, stricaciunile si urmele pe care le lasa in jurul casei. Daca te confrunti cu aceasta problema, cu siguranta trebuie sa citesi randurile urmatoare. Iti vom dezvalui cum sa tii vulpile la distanta, fara a le face rau. 

Conform specialistilor vulpile sunt animale teritoriale, si daca una s-a decis ca gradina este teritoriul ei te vei confrunta cu multe neplaceri. Daca cainii si pisicile isi marcheaza limitele cu urina, vulpile o fac cu excremente, deci gradina ta va deveni una mirositoare. Dupa cum observi metodele traditionale - cu sperietori, piper, vin, usturoi si aparate cu ultrasunete  - nu sunt eficiente, si de ce ar fi? Aceste animale sunt salbatice si nu se sperie de porci mistreti, caini sau lupi, de ce ar fugi de o sperietoare ? Se pare ca mirosurile puternice le atrag si sunt putin sensibile la ultrasunete. In astfel de conditii trebuie sa te orientezi catre alte solutii, cea mai eficienta este sa prinzi vulpea si sa o trimiti catre un centru specializat sau sa o duci departe in padure. 

Capcana pentru vulpi si secretul prinderii…

Da pentru astfel de situatii este necesar sa iei in considerarea achizitionarea unei capcane si prinderea vulpii.  Un asemenea sistem poate fi cumparat fara prea mult efort din magazinele specializate. Odata rezolvata aceasta problema este important sa momesti animalul, sa il determini sa intre in cusca capcana!

Iata o serie de trucuri care sa asigure succesul. Trebuie sa tii seama ca vulpea este un animal inteligent si obisnuieste sa invete din experientele pe care le are. 

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa montezi cusca intr-o zona frecventata de vulpe. Nu pune capcana in apropierea resurselor de apa, ci intr-un loc uscat. Vulpilor nu le place apa, nici macar roua de dimineata, aceasta resursa le indeparteaza si minimizeaza eficienta procesului.

Odata pregatita corespunzator, trebuie sa descoperi momeala perfecta. Poti alege sa folosesti carne, aceasta tenta animalele, sau poti opta sa pui reziduuri organice provenite de la animale sacrificate - sange, piele, unghii, copite - acestea vor atrage cu siguranta atentia vulpii, chiar mai rapid decat  bucatile de carne. 

Pasul urmator este sa ai rabdare, pentru ca in mai putin de 2-3 zile vei prinde intrusul! Metoda este una simpla si prietenoasa atat cu tine cat si cu vulpea, are conform specialistilor eficienta ridicata. Mai mult de 80 % din cazurile de captura de vulpi din Londra sunt realizate astfel, si dupa cum stii populatia de vulpi din aceasta metropola este foarte mare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului