Boli si daunatori

#otrava #porumbei #capcane #salmonela #bacterii #ciuperci

Porumbeii - un pericol pentru gradina ta

Atunci cand nu iti mananca semintele prospat plantate, porumbeii pot lasa gainat pe florile si legumele tale si sunt purtatorii unor boli infectioase. Afla cum sa scapi de porumbeii din gradina ta.



Gainatul acid al porumbeilor poate distruge vopseaua de pe masini si cladiri, dar nu este inofensiv nici in gradina. Acesta contine ciuperci si bacterii periculoase, ce pot ajunge le fructele si legumele din gradina ta.

Cand vii in contact cu gainatul de porumbel tocmai pentru a-l curata, esti expus agentilor patogeni responsabili pentru boli ca histoplasmoza, cripcococoza si psitacoza . Mai mult, porumbeii pot raspandi si salmonela, bacterie patogena intestinala.

Daca nu vrei ca gainatul acestor pasari sa ajunga pe legumele, fructele si florile tale, lucru ce te expune la un risc mai mare de infectie cu aceste boli, afla cum sa tii porumbeii departe de gradina ta.


Metode sigure de a scapa de porumbei


Pentru a descuraja prezenta porumbeilor in gradina ta, trebuie sa te asiguri ca nu le oferi niciun adapost sau loc in care isi pot construi un cuib in curtea sau in jurul casei tale.

Acopera toate gaurile de ventilatie cu plasa metalica, astfel incat porumbeii sa nu-si poate construi cuiburi in cladirile din curtea ta. Plasele pentru protectie impotriva pasarilor se pot gasi in comert si si-au demonstrat eficacitatea.

Porumbeii pot fi descurajati sa poposeasca pe balustrade sau fire suspendate daca aceste suprafete sunt acoperite cu o substanta lipicioasa.

Stropirea porumbeilor cu apa este eficienta atata timp cat acesta pasari nu au avut timp sa-si gaseasca un loc comod in gradina ta. Dupa ce s-au obisnuit cu o zona in care se pot odihni, nu vor mai putea fi indepartati cu usurinta nici de dusuri reci.

"Sperietoarea de porumbei" este doar o solutie temporara. Pasarile vor fi speriate o perioada de un zmeu cu silueta de soim care pluteste deasupra gradinii tale, insa aceasta solutie depinde de conditiile atmosferice.

Cand toate metodele au dat gres, poti apela la capcane pentru porumbei din comert. Verifica fiecare capcana cel putin o data pe zi si asigura-te ca pasarile prinse (ce nu sunt intotdeauna porumbei) au la dispozitie apa proaspata.


Metode ineficiente de a scapa de porumbei


Unele metode de a scapa de porumbei nu au insa efectul dorit, iar pasarile vor continua sa se hraneasca si sa lase gainat in gradina ta. Afla ce metode de indepartare a porumbeilor nu functioneaza cu adevarat.

Ultrasunetele sunt una dintre metodele care functioneaza in teorie, insa rareori poti obtine efectul dorit. Undele sonore sunt reflectate de orice obiect din calea lor, astfel ca porumbeii pot gasi cu usurinta zone in care sunt feriti de ultrasunete. Folosirea unor dispozitive ce genereaza ultrasunete poate dauna auzului cainilor si pisicilor.

Nici zgomotele puternice nu functioneaza eficient pentru a indeparta porumbeii. Odata ce pasarile s-au obisnuit cu zgomotele din zonele urbane sunt mult mai greu de speriat. In schimb, vecinii vor fi cu siguranta sensibili la zgomotele puternice.

Otrava pentru porumbei este rareori folosita. Chiar daca functioneaza eficient, aceste substante pot imbolnavi si ucide si alte pasari si animale.


Sursa foto: Stephens-views.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare