Boli si daunatori

#musculite negre #usturoi #uleiuri esentiale #ghiveci

Cum sa scapi de musculitele negre din ghiveci

 

Daca ai un coltisor verde in casa ta, sigur ai avut probleme cu daunatorii, mai ales cu musculitele negre. Acestea dau mari batai de cap celor care au plante de interior.

Este foarte greu sa scapi de ele, deoarece se inmultesc rapid si zboara prin toata casa. Daca nu stii cum sa scapi de musculitele negre, iata cateva solutii la care poti apela cu succes, fara sa folosesti solutii chimice .

Uleiurile esentiale

Cele mai eficiente sunt uleiul de geranium, de arbore de ceai si de cimbru. Pentru a preveni aparitia musculitelor este suficient sa uzi plantele o data la 2 saptamani cu un amestec facut din din 3 picaturi de ulei si 1l de apa. Daca musculitele deja au aparut, aplica plantelor acest tratament 1-2 ori pe saptamana.

Insectele ataca si radacinile plantelor si pot putrezi. In acest caz trebuie sa le verizici. Daca observi semne de afectare a sistemului radicular, acesta trebuie prelucrat, iar planta transplantata.

In general, radacinile putrezesc din cauza drenajului neeficient sau lipsa acestuia. Atunci cand muti planta in alt ghiveci, asigura-te ca apa se va scurge. O solutie buna este sa se acopere solul cu nisip, care se usuca bine.

Chibriturile combat musculitele negre

O alta metoda la care poti sa apelezi pentru a scapa de musculite sunt chibriturile. Baga cate 4-6 chibrituri in fiecare ghiveci cu gamalia in jos. Schimba-le la fiecare 2 zile, pana cand daunatorii vor disparea complet.

Infuzia de usturoi

Infuzia de usturoi este, de asemenea, foarte benefica in combaterea musculitelor. Cel mai bine ar fi sa o folosesti impreuna cu chibriturile.

Cum se procedeaza?

Rade o capatana de usturoi prin razatoarea mica sau prin presa si toarna 600 ml de apa clocotita. Lasa amestecul la infuzat timp de 2-4 ore. Apoi, stropeste plantele cu solutia proaspat pregatita, iar pulpa trebuie amestecata cu stratul superior de sol.

Ai grija, pentru ca poti aduce musculitele negre impreuna cu solul contaminat sau cu ghiveciul nou!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului