Boli si daunatori

#otet #sare #lamaie #buruieni #detergent vase #solutii buruieni

Cum sa scapi de buruieni cu solutii facute in casa

Otetul, sarea sau detergentul de vase te pot ajuta sa scapi defitinit de buruieni , fara sa dai sume exorbitante pe solutii toxice, gasite in comert, despre a caror eficienta nu ai nici o garantie. Iata cum sa scapi rapid de buruieni.



1 Otet


Omoara buruienile cu o doza buna de otet. Pentru cele mai bune rezultate, nu dilua otetul cu apa si alege un moment in care sa-l pulverizezi, cand nu se prezinta nici un semn de ploaie.

Otetul alimentar are o concentratie de 5 % acid acetic, care reuseste sa opreasca si alte buruieni sa mai creasca in acelasi loc. Daca poti gasi un otet mai concentrat (cel pentru muraturi are 9 % concentratie), acesta va oferi rezultate mai bune cu buruienile mature sau rezistente.


2 Sarea


Este eficienta, dar trebuie sa tii minte ca o cantitate mai mare de sare poate distruge si pamantul dimprejurul buruienii, facandu-l total nepotrivit pentru cresterea altor plante. Sarea ar trebui folosita numai in locuri in care nu creste nici o planta (alei, portiuni cu dale, pamantul de sub o terasa sau veranda, zonele din jurul fundatiei etc) Pentru a folosi sarea impotriva buruienilor, ai nevoie de un amestec de 1 parte sare su 2 parti apa, aceasta concentratie fiind cea mai eficienta.

De altfel, mai poti presara efectiv sare peste buruieni.


3 Amestec de sare cu otet


Pentru toate motivele de mai sus, daca vrei un amestec cu adevarat eficient pentru combaterea buruienilor, trebuie sa amesteci o cana si jumatate de sare cu un litru de otet. Pulverizeaza amestecul obtinut peste burieni.


4 Amestec din otet si detergent de vase


Umple un recipient cu pulverizator cu o solutie obtinuta din amestecul de otet de muraturi cu o lingura de detergent de vase. Aplica acest amestec prin pulverizare in timpul celui mai calduros moment al zilei, intre orele 12 si 15.


5 Amestec de apa cu detergent lichid de vase


Amesteca o parte de detergent lichid de vase cu 10 patri de apa si aplica aceasta solutie la radacina buruienilor pentru a le stopa cresterea si dezvoltarea.


6 Apa fierbinte


Pune un ibric cu apa pe foc, lasa-l sa dea in clocot si varsa apa fierbinte peste buruieni.


7 Suc de lamaie


Ori folosesti direct sucul de la o lamaie, ori amesteci jumatate de ceasca de suc naturala de lamaie cu un sfert de ceasca de otet. va fi la fel de eficient ca otetul simplu, insa sucul natural de lamaie este mai scump. Ai putea recurge la aceasta varianta daca ti-ar ramane prea multe lamai cu care n-ai ce face sau s-ar strica si n-ii dori sa le arunci.


Ce ar trebui sa stii:

 

  • Multe remedii naturale sau produse care se gasesc la tine in casa vor ucide buruienile, insa pot afecta definitiv si plantele aflate in vecinatate: iarba, gazon, flori, legume etc. De aceea, cand folosesti un amestec toxic, asigura-te ca il aplici numai pe buruiana respectiva. Nu uita sa lichidele se vor scurge si vor fi absorbite de pamant catre radacini, putand ajunge astfel in mai departe, la celelalt plante.
     
  • Cand nu exista nici un indiciu ca ar ploua pentru cel putin doua zile si prognoza meteo spune acelasi lucru, momentele insorite ale zilei reprezinta perioada ideala pentru aplicat solutii impotriva buruienilor.
     
  • Daca ai un grup de flori preferate, n-ar fi rau sa le feresti de vecinatatea buruienilor, organizand o zona ingradita sau mai ridicata decat restul gradinii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului