Boli si daunatori

#flori #plante #gradina #pesticid

Cum sa folosesti pesticidul in siguranta

Pesticidul este substanta care mentine la distanta daunatorii si insectele de plante, culturi, gradini si chiar locuinte. Totusi, pesticidul poate fi toxic   si pentru oameni, motiv pentru care trebuie utilizat in conditii de siguranta. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand utilizezi pesticide .


Citeste instructiunile


Rezerva-ti timpul necesar pentru a citi cu mare atentie tot ce scrie pe eticheta produsului, mai ales partea de utilizare. Respecta intocmai instructiunilesi  tine cont de doza recomandata  pentru cele mai bune rezultate.


Iata cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi atunci cand utilizezi pesticid :


1 Nu folosi pesticid atunci cand bate vantul sau cand ploua. Vantul va imprastia produsul si va duce la inhalarea acestuia, in timp ce ploaia il va indeparta, iar efectul nu va fi cel dorit.


2 Nu amesteca pesticidul cu alte produse de curatare sau chiar din aceeasi gama. Efectul va fi unul extrem de toxic, iar rezultatele pot fi extrem de neplacute.


3 Evita sa utilizezi produsul in preajma unui foc deschis sau chiar jar si fum.  Pesticidele se utilizeaza doar in zone bine aerisite, departe de foc, scantei si alte surse asemanatoare. Pesticidul contine distilati de petrol care pot fi extrem de inflamabili.


4 Pesticidul se imprastie cu ajutorul unor pulverizatoare speciale si in niciun caz cu recipiente care pot fi utilizate ulterior pentru uz casnic/alimentar.


5 Cand se utilizeaza pesticidul, este recomandat sa se foloseasca echipament de protectie format din manusi, ochelari si masca pentru a evita ca produsul toxic sa ia contact cu pielea, ochii sau caile respiratorii.  De asemenea, cizmele lungi de cauciuc si tricoul cu maneca lunga sunt recomandate.


6 In timpul utilizarii pesticidelor nu se consuma alimente, nu se bea si nu se fumeaza. De asemenea, in acest timp, copiii si animalele trebuie tinuti la o distanta foarte mare.


7 Trebuie sa fie avut in vedere ca atunci cand este imprastiat peste plante, acestea vor absorbi o parte din pesticid, iar lucrurile sunt grave atunci cand este vorba despre fructe si legume. In acest caz, incearca sa utilizezi metode naturale sau sa achizitionezi produse special create in acest sens.


8
Toate echipamentele se spala foarte bine dupa utilizare si se depoziteaza in locuri in care animalele si copiii nu au acces.


9 Pesticidul nu se mai utilizeaza dupa expirarea datei de pe ambalaj.


10
Cauta varianta cea mai ecologica de pesticid si nu cea mai toxica/puternica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului