Boli si daunatori

#beneficii gradina #fertilizant #utilizare coji banana # coji de banana #ingrasamant #banane

Cum sa folosesti cojile de banane in gradina

Bananele au multiple beneficii nu numai pentru organismul uman ci si pentru gradina. Insa de cele mai multe ori aruncam cojile acestora dupa ce le consumam! Total gresit! Iata cinci moduri in care poti folosi cojile de banana in gradina.

1. Fertiliant pentru plante. Adauga cojile de banane intr-un borcan incapator si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea doua trei zile si apoi uda plantele cu apa respectiva.

2. Alunga afidele. Taie-le in bucati mici si presara-le sub tufele de trandafiri. Acestea vor alunga afidele si in plus sunt un ingrasamant bun pentru sol.

3. Da luciu plantelor de apartament. Plantele de apartament sunt pline de praf? Sterge frunzele acestora cu coaja de banana. Foloseste partea din interior a cojii. Sterge apoi frunzele cu o carpa uda.

4. Atrage fluturii si pasarile. Adauga in graina coji de banane cu cateva felii de banana. Fluturii si pasarile vor fi rapid atrase de mirosul acestora.

5. Aduga cojile in compost. Daca pregatesti propriul compost pentru gradina, adauga cojile de banana in prepararea lui. Acestea il vor face mai eficient.

Sursa foto: 7-themes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului