Boli si daunatori

#pesticid #lamaie #tutun #usturoi #boia

Cum sa faci un pesticid la tine acasa

Daca plantele tale sunt atacate de insecte daunatoare si nu ai la indemana un produs bun care sa indeparteze rapid aceasta problema, poti realiza chiar tu, la tine acasa, un produs pesticid din ingrediente pe care le ai deja in casa. In numai cateva clipe poti prepara extrem de simplu un pesticid care sa isi faca rapid efectul. Iata cele mai bune ingrediente pe care le poti folosi.


Suc de lamaie


Stoarce o lamaie, strecoara foarte bine zeama si mixeaz-o cu 200 ml de apa. Adauga solutie intr-un tub cu pulverizator si imprastie produsul peste planta cu probleme. Recomandat este sa repeti acest procedeu zilnic, pana in momentul in care insectele au fost indepartate in totalitate.


Usturoi


Striveste 5 catei  mici de usturoi (sau 3 mai mari) si apoi paseaza-i intr-un recipient. Cand usturoiul a devenit ca o pasta, adauga apa cate putin, pana torni aproximativ 250 de ml. Strecoara solutia pentru ca lichidul sa fie lipsit de pulpa, adauga solutia intr-un recipient cu pulverizator si stropeste planta o data sau de doua ori pe zi.


Aceasta solutie este foarte puternica si se potriveste pentru daunatorii care se incapataneaza  sa ramana pe planta.
Usturoiul actioneaza ca un antibacterian si antimicrobian , asadar problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp.


Boia de ardei iute


La fel ca si cea pe baza de usturoi, solutia formata din ardei iute este foarte puternica, iar sansele ca daunatorii sa mai reziste in urma acestui tratament, sunt foarte mici.


Adauga o lingurita rasa de boia de ardei iute in 300 de ml de apa oparita, lasa la infuzat, iar cand se raceste complet stropeste planta cu aceasta solutie.  Repeta tratamentul zilnic, pana cand insectele dispar.


Tutun


Tutunul a fost utlizat timp de mii de ani ca un pesticid natural. Nicotina este o substanta toxica pentru o gama larga de  daunatori , motiv pentru care poate fi utilizata cu incredere.


Pune doua linguri de tutun uscat in 500 de ml de apa fierbinte. Acopera recipientul timp de 24 de ore, iar apoi toarna solutia intr-un tub cu pulverizator si foloseste-o zilnic pana daunatorii dispar.


Aceasta soluti poate fi utilizata si preventiv, o data la cateva saptamani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului