Boli si daunatori

#daunatori gradina #daunatori legume #substante naturale #combatee daunatori #combatere gandaci de colorado #daunatori #gandaci de colorado

Cum poti scapa de gandacii de colorado fara sa apelezi la chimicale

Gandacii de colorado ataca culturile de zarzavaturi, dar in special cartofii si vinetele. Nu vrei sa apelezi la substante chimice pentru combaterea acestora, afla ca poti prepara singur insecticide naturale.

 

Infuzie de galbenele

Umple o oala cu galbenele proaspat culese, acopera-le cu apa si pune-le la fiert. Lasa totul sa fiarba pana cand continutul scade la jumatate. Dupa ce se raceste, strecoara infuzia si stopeste plantele. O poti folosi de cate ori crezi ca este necesar.

Frunze si coji de nuca

Daca au un nuc in curte culege frunze si coji de nuca, toamna si pastreaza-le pana in anul urmator. Acestea se vor pastra intr-un loc racoros si bine ventilat. Cand te confrunti cu invazia gandacilor de colorado pune la macerat frunzele si cojile de nuca intr-un butoi cu apa, astfel: la 1 kilogram de materie prima sunt necesari 5 litri de apa. Lasa planta la macerat 3-4 zile apoi cu substanta rezultata stropeste plantele.

Infuzie de ardei iute

Infuzia de ardei iute este eficienta in combaterea gandacilor de colorado. Pentru a o prepara ai nevoie de 15-20 ardei foarte iuti, taiati in sferturi pe care ii oparesti in 10 litri de apa. Lasa totul la macerat timp de doua zile apoi adauga in solutia obtinuta 40g de sapun lichid. Amesteca bine, strecoara solutia obtinuta si stropeste plantele. Poti repeta procesul de cate ori este necesar.

Seminte de mustar

Si mustarul este eficient in combaterea gandacilor de colorado. Ai nevoie de un plic de mustar uscat. Rasneste boabele si pune-le intr-un recipient cu 100 ml de otet si amesteca bine apoi adauga continutul in 5 litri de apa. Stropeste plantele invadate cu substanta obtinuta.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului