Boli si daunatori

#boli si daunatori #otet #melci #limacs

Cum elimini limacsii din gradina

Limacsii sunt daunatori care creeaza frecvent probleme in gradina. Acesti melci fara cochilie, cu dimensiuni ce pot atinge chiar si 25 cm, risca sa produca pagube considerabile daca nu sunt eliminati in timp util. Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de limacsii din gradina!



Daca te afli in cautarea unor remedii naturiste care sa distruga, dar si sa tina limacsii la distanta de plantele din gradina, iata asupra caror solutii te-ai putea opri:


Spray-uri contra limacsilor

Cafea: Foloseste cu incredere lichidul ramas de dimineata pentru a pulveriza plantele atacate de limacsi . Nu te sfii sa acoperi intreaga planta cu cafea - tulpina, exteriorul si interiorul frunzelor, baza plantei si solul din jur - astfel incat aceasta sa fie protejata in totalitate. La fel de util se va dovedi si zatul, care poate fi aplicat cu incredere la baza plantei pentru a tine la distanta limacsii. Melcii fara cochilie nu vor agrea substanta folosita si vor disparea din gradina ta in cel mai scurt timp.

Solutie de apa cu otet: Poti inlocui cafeaua cu un spray cu apa cu otet. Amesteca 250 ml de otet cu 125 ml de apa intr-un pulverizator si ataca limacsii cu solutia obtinuta de indata ce ii vezi dand tarcoale plantelor tale. Atentie, insa, sa nu pulverizezi si frunzele plantelor intrucat amestecul de apa cu otet risca sa le afecteze.


Bariere impotriva limacsilor

Barierele au rolul de a impiedica daunatorii din gradina sa ajunga la plante. Iata ce ai putea sa folosesti:

Cupru: Inelele, panzele si benzile de cupru pot fi utilizate cu succes pentru a impiedica accesul limacsilor la plantele din gradina. Acestea pot fi amplasate in jurul fiecarei plante.

Coji de oua : Foloseste cojile de oua ramase dupa o masa copioasa pentru a tine limacsii la distanta. Sfarama cojile si presara pulbere din belsug in jurul plantelor-tinta. Limacsii vor evita sa traverseze stratul de coji sfaramate din cauza disconfortului resimtit.

Pamant de diatomee: O solutie naturala pentru a opri atacul daunatorilor de tot felul este pamantul de diatomee. Presara pulbere in jurul plantelor si reaplica in urma ploilor.


Capcane pentru limacsi

Pe langa spray-urile si barierele impotriva melcilor fara cochilie, mai poti recurge si la capcane. Acestea au rolul de a ispiti limacsii si, apoi, de a-i ucide prin inecare, sau iti ofera, pur si simplu, o metoda de a-i aduna pentru a-i scoate din perimetrul gradinii tale si de a-i distruge. Iata cateva exemple:

Bere: Infige in pamant un vas din plastic, in asa fel incat marginile sale sa se afle la nivelul solului. Umple vasul cu bere la lasarea serii - dimineata, ar trebui sa fie plin cu limacsi. Repeta procedura in fiecare seara.

Drojdie: Repetand procedura de mai sus, umple vasul cu un amestec de 1 lingura de drojdie, 1/2 lingurita de zahar si 250 ml de apa calduta. Adauga amestecul seara si dimineata aduna limacsii inecati (acestia sunt atrasi de drojdia care fermenteaza).


Pont final

Cum iti dai seama ca gradina ta este infestata cu limacsi? Pe langa prezenta daunatorilor, vei mai remarca gauri in frunze si urme gri sau inchise la culoare de-a lungul frunzelor (o dara de mucus).

Sursa foto: garden-and-pest-control.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului