Boli si daunatori

#gandaci de colorado #daunatori #cartofi #ardei # solutii naturale #vinete #combatere daunatori gradina #combatere daunatori #combatere gandaci de colorado

Cojile de nuca si ardeiul iute, utile in lupta impotriva gandacilor de colorado

Gandacii de colorado sunt inamicii oricarui gradinar. Acestia ataca in special culturile de cartofi dar si pe cele de vinete, ardei sau rosii. Daca vrei sa scapi de acesti inamici din gradina, fara sa apelezi la chimicale, poti apela cu incredere la ardeiul iute sau la cojile de nuca. Iata ce trebuie sa faci.

Scapa de gandacii de colorado cu ajutorul cojilor si frunzelor de nuca

Daca ai un nuc in curte, atunci poti apela cu incredere la aceasta metoda. Daca nu, poti ruga un vecin sa-ti dea coji si frunze de nuca. Nu ai nevoie de o cantitate foarte mare. Iata cum trebuie sa procedezi.

Pune la macerat frunzele si cojile de nuca intr-un butoi cu apa. Tine cont ca pentru un kilogram de frunze si coji de nuca vei avea nevoie de cinci litri de apa. Lasa totul la macerat timp de 3-5 zile, apoi strecoara solutia obtinuta si stropeste plantele cu aceasta.

Scapa de gandacii de colorado cu ajutorul ardeiului iute

Ardeiul iute este un alt aliat de incredere pentru gradinari. Prepara o infuzie din 15-20 de ardei iuti. Taie ardeii in sferturi si adauga peste acestia 10 litri de apa. Lasa totul la macerat timp de doua zile, apoi adauga peste aceasta doua linguri de sapun lichid. Amesteca bine si mai lasa solutia sa stea timp de o jumatate de zi la macerat, apoi strecoar-o. Cu solutia obtinuta stropete plantele atacate de gandacul de colorado.

SFAT: O vorba din batrani spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, pentru a preveni ca plantele tale sa fie atacate de gandacii de colorado, planteaza printre culturile de cartofi, vinete, ardei sau rosii, plante al caror parfum ii resping. Printre acestea se numara: hrean, coriandru, galbenele sau iarba matei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare