INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli si daunatori

#cicade gradina #cicade #gradina

Cicadele nu ne deranjeaza doar fonic, ci distrug gradinile! Iata cum

Fie ca ti se par captivante sau infricosatoare cicadele, probabil ca ai o intrebare nelinistitoare: va arata curtea la fel dupa ce vor pleca?

Numarul lor poate ajunge la milioane pe hectar, creand un cor de zumzet aproape asurzitor. Prin urmare, este de inteles ca intrebari precum „Imi vor manca cicadele plantele?” vin imediat in minte. Dar cicadele sunt, de asemenea, destul de fascinante si joaca roluri importante in ecosistem.

Cand apar cicadele?

Depinde de specie. Cele mai cunoscute sunt cicadele periodice care ies la suprafata la fiecare 13 si 17 ani, de obicei intre aprilie si iunie. Dar alte cicade apar in fiecare vara, intre iulie si septembrie.

„Temperatura solului poate afecta aparitia. Cicadele adulte sunt declansate sa apara atunci cand temperatura solului la aproximativ 20 de centimetri adancime atinge aproximativ 64 de grade Fahrenheit.”, spune Daniel A. Herms, vicepresedinte de cercetare si dezvoltare la Davey Tree Expert Company. 

Ce mananca cicadele?

Nimfele, care sunt stadiul imatur, subteran al cicadelor, se hranesc cu fluidele din radacinile copacilor. Uneori, cicadele adulte mananca si plante, sugand seva din copaci tineri, crengi fragede si arbusti foiosi. 

Sunt cicadele o amenintare pentru plantele de gradina?

Posibil. Cicadele creeaza gauri in crengi si ramuri mici, in care isi depun ouale. Acest lucru poate dauna copacilor tineri de foioase si poate crea daune cosmetice, care pot fi frustrante atat pentru experti, cat si pentru gradinarii incepatori.

„Poate ucide crengutele mici si frunzele de la capatul ramurilor, provocand ruperea frunzisului in coronament”, spune specialistul.

Din fericire, cicadele lasa de obicei in pace copacii maturi si majoritatea plantelor erbacee, inclusiv plantele de gradina si fructele. De asemenea, nu depun oua in arbusti, ierburi sau flori salbatice si nici nimfele care se hranesc sub pamant nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea plantelor.

Ce bine fac cicadele?

Cicadele sunt hrana pentru multe specii de animale, inclusiv pasari, veverite, vulpi, ratoni, veverite, soareci si alte insecte, cum ar fi viespea ucigasa de cicade, o viespe mare si minunata care transporta cicadele in cuibul lor subteran pentru a-si hrani puii. 

Pot cicadele sa muste?

Nu, cicadele nu pot musca oamenii. „Cicadele au organe bucale perforante si sugatoare, nu au capacitatea de a musca”, mai spun specialistii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare