Boli si daunatori

#buruieni #indepartare buruieni #buruieni gradina #solutii buruieni #combatere buruieni

Buruienile, cosmarul gradinarilor! Cum poti scapa rapid de ele

Buruienile sunt cosmarul oricarui gradinar. Acestea se inmultesc rapid si par sa invadeze gradina peste noapte. Prezenta acestora pot compromite culturile, insa, din fericire, exista metode eficiente de a combate buruienile, fara a depune mult efort.

Cele mai intalnite buruieni, care afecteaza culturile sunt: stirul (Amaranthus retroflexus), loboda porceasca (Chenopodium album), busuiocul salbatic sau nasturelul (Galinsoga parviflora), mohorul lat (Echinochloa crus-galli), urzica moarta (Lamium purpureum), musetel (Matricaria chamomilla), ardeiul broastei (Polygonum persicaria), mohorul (Setaria spp), papadia (Taraxacum officinale) rocoina (Stellaria media) sau pungulita (Thlaspi arvense).

Cum scapi de buruieni

Pentru o gradina sau o curte mica, cea mai simpla si ieftina modalitate ramane plivitul, metoda traditionala, folosita inca din cele mai vechi timpuri. Totusi, daca optezi pentru aceasta solutie, trebuie sa tii cont de faptul ca buruienile isi vor face din nou aparitia in curtea ta.

Gradinarii profesionisti apeleaza insa la erbicide. Acestea se gasesc in fitofarmacii in numeroase variante. Specialistii recomanda insa, folosirea erbicidelor care contin o substanta activa denumite pendimetalin, aceasta actionand eficient impotriva buruienilor.

Aplicate primavara, aceste ierbicide vor tine la distanta buruienile intregul an. Economisesti astfel mult timp si bani, pe care le poti folosi in scopuri mai productive.

Citeste insa cu atentie instructiunile de folosire ale acestora, inainte de a le folosi, deoarece pot diferi de la un tip de erbicid la altul, atat cantitatile cat si modul de folosire.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului