Boli si daunatori

# cartite gradina # combatere cartite #cartite

Aparate pentru combaterea cartitelor

Una dintre problemele proprietarilor de case pot fi uneori chiar cartitele de gradina. Cartitele sunt in mod natural creaturi de paduri, dar mai mult distrugerea habitatului lor tot le impinge inspre al nostru. Ele nu doresc neaparat sa fie acolo.

De ce trebuie sa scapam de cartite?

Desi au o greutate de doar 170 grame, pot sapa prin sol pana la 5,5 metri pe ora. Cartitele nu mananca, de fapt, bulbi de plante, insa pagubele pe care le pot face sunt foarte grave, cauza saparii tunelului fiind de fapt cautarea insectelor si viermilor care se desprind de radacinile de iarba. Astfel, cartita dezveleste solul, iar radacina se distruge si, desigur, se creeaza musuroaie inestetice si peluze cu cocoloase, ceea ce nu este tocmai ceea ce isi doresc proprietarii de case.

Cum combatem cartitele de gradina?

Exista sute de incercari de a scapa de cartite dupa metode traditionale, insa nu intotdeauna dau si rezultate. Proprietarii de case incearca deobicei combaterea cartitelor de gradina cu otrava, par uman, lame de ras, patron fumigen, aparate anti cartite cu vibratii, geluri de indepartare, punerea gumei de mestecat in tuneluri.

Patroane fumigene care emit gaze toxice si capcanele sunt si ele cateva modalitati de a scapa de cartite.

De ce aparate anti cartite ?

Pana acum, cea mai eficienta metoda de a controla cartitele este folosirea aparatelor speciale pentru combaterea cartitelor de gradina. Este un mod ecologic, eficient si fara substante chimice, pentru a rezolva problema cartitelor subterane. Auzul cartitelor este foarte dezvoltat si sensibil, percepand foarte bine vibratiile solului. Aparatul anti cartite se foloseste de aceasta sensibilitate a cartitelor pentru a le indeparta. Suprafata de actiune este determinata de tipul de sol la care se aplica aceste vibratii. Vibratiile irita si sperie cartitele si rozatoare subterane, fortandu-le sa paraseasca zona protejata.

Exista diferite tipuri de aparate pentru combaterea cartitelor, incepand de la cele cu ultra sunete pana la aparate cu ultraviolete.

in urma producerii in aer liber a unor vibratii speciale a fost determinata o arie optima de actiune de aproximativ 700 mp. Aceasta arie de actiune poate varia in functie de consistenta solului.

Poate fi utilizat in gradini, terenuri agricole si alte zone in aer liber unde habiteaza rozatoare, fiind ingroapat in pamant 3/4. in cazul unui teren mai tasat, se face o gaura - pilot, iar dupa introducerea aparatului se taseaza pamantul in jurul acestuia. Acesta ar trebui sa reziste aproximativ o saptamana, timp in care musafirii nedoriti sunt alungati.

Daca doriti sa cumparati aparate anti cartite accesat magazinul www.impotrivadaunatorilor.ro si veti gasi cele mai bune solutii pentru combaterea cartitelor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului