Boli si daunatori

#tantari #paianjeni #gradina #amenajare gradina #daunatori gradina

7 trucuri care vor tine paianjenii si tantarii departe de gradina ta

Chiar daca se hranesc cu daunatori si ar putea face mai mult bine decat rau gradinii tale, paianjenii nu sunt tocmai placuti la vedere, cu atat mai mult panzele lor sunt dizgratioase la atingere. La fel si tantarii, care sunt deranjanti atunci cand te relaxezi la aer curat. Iata ce poti face ca sa ii tii departe:

1. Nu lasa obiectele nemiscate mult timp

Paianjenii "pandesc" locurile sigure din gradina ta. O grebla sprijinita de un gard sau o stropitoare de flori nemiscata zile in sir li se va parea locul ideal pentru a-si construi o casa. De aceea, e bine daca le ai sa le si folosesti. In plus, daca ai o magazie in gradina, evita sa lasi usa sau fereastra deschisa prea mult timp. Ungherele formate sunt locul ideal in care sa isi teasa panzele. In plus, nici nu vor avea acces in interior.

2. Presara in calea lor bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu functioneaza ca un insecticid natural. Paianjenii care il mananca vor muri, asadar presara in locurile in care ajungi mai rar bicarbonat de sodiu.

3. Prepara o solutie naturala

Nu trebuie sa cheltuiesti o multime de bani pe spray-urile din comert. Poti prepara chiar tu o solutie care sa previna instalarea acestor arahnide. Adauga intr-un litru de apa 5 linguri de ulei de lavanda sau de menta si cinci linguri ulei de citrice. Toarna solutia intr-o sticla cu atomizor si pulverizeaza in zonele in care obisnuiesc sa se adaposteasca paianjenii.

4. Nu lasa vase cu apa descoperite

Odata cu caldura apar si tanatarii, iar acolo unde sunt multi tantari sunt si multi paianjeni, pentru ca au hrana din abundenta. De aceea, evita sa lasi afara vase cu apa descoperite. Este mediul propice pentru dezvoltarea paianjenilor. De aceea, daca vrei sa iti petreci in liniste seara pe sezlongul din gradina, cel mai sigur este sa elimini orice luciu de apa pe care si-ar putea depune tantarii ouale.

5. Curata des gradina

Tunde cat mai des gazonul si curata gradina de buruieni, pentru ca acolo se ascund cel mai adesea tantarii pe timp de zi, iar seara ies la atac.

6. Arde coji de lamaie

Parfumul cojii de lamaie le creeaza repulsie tantarilor, asadar ii va tine departe. Poti da foc catorva coji de lamaie sau poti incalzi ulei de citrice in recipiente speciale.

Sursa foto: podcastdove.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului