Boli si daunatori

#copac #pom #arbore #uscare copac #copac uscat

6 semne prin care iti poti da seama ca un copac este pe moarte

De multe ori observam in gradinile noastre copaci care prezinta unele semne bizare pe scoarta si se opresc din crestere. Pentru a-ti da seama daca acei copaci au fost afectati de daunatori dinspre interior spre exterior, trebuie sa iei in considerare anumite semne banale, care sunt insa extrem de importante pentru a-ti da seama daca un copac este pe moarte. Iata cateva dintre acestea:

1. Petele portocalii de pe scoarta

Unul dintre semnele care iti arata ca un copac este pe moarte sunt petele portocalii care apar razlet pe scoarta acestuia. Acestea pot indica, de cele mai multe ori, o infectie a unei ciuperci, care tinde, probabil, sa se raspandeasca in intregul copac.

2. Verifica interiorul

In cazul in care un copac nu mai creste si pare ca se usuca pe zi ce trece, poti verifica daca acesta este pe moarte razuindu-i usor scoarta cu un cutit. Daca este verde la interior, inseamna ca este inca in viata, insa daca are o nuanta maronie, acesta s-a uscat si nu mai exista niciun remediu pentru el.

3. Flexibilitatea ramurilor

Poti verifica daca un copac este pe moarte si prin analiza ramurilor. Daca acestea sunt flexibile, copacul tau este sanatos. Daca ramurile crapa repede, iar zgomotul pe care il fac este unul gol, atunci arborele este ofilit.

4. Mugurii

Verifica daca copacii din gradina ta au muguri primavara. Asteapta pana la sfarsitul sezonului de inflorire si, daca unii nu prezinta nicio urma de viata, scapa de ei cat mai repede, deoarece ii pot afecta si pe ceilalti in cazul in care sunt purtatori de bacterii.

5. Scapa de ramurile uscate

Daca ramurile unui copac sunt din ce in ce mai uscate, elimina-le cat mai repede, deoarece ele pot slabi coroana. De asemenea, taierea ramurilor uscate va ajuta ca acesta sa se recupereze si inverzeasca rapid.

6. Furnicile

Pentru a verifica daca un copac este pe moarte trebuie sa analizezi si solul sau. Astfel, daca acesta este plin de musuroaie de furnici, inseamna ca trece printr-un proces de descompunere.

Un alt semn ca un copac este mort sunt ciupercile care cresc in jurul trunchiului sau.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului