Boli si daunatori

#daunatori gradina #plante gradina #daunatori #plante

6 plante care tin daunatorii la distanta! Trebuie sa le ai in curte

Daunatorii pot fi o adevarata problema pentru curtea ta si cu siguranta iti doresti sa ii tii la distanta. Totusi, nu toata lumea se simte confortabil sa pulverizeze sau sa stropeasca cu diferite insecticide prin propria curte. Daca si tu vrei sa scapi de daunatori cu ajutorul unor metode naturale, fara a utiliza anumite substante, iti prezentam sase plante care te vor ajuta sa ii tii departe de curtea ta.

1. Lavanda

Lavanda este o planta deosebita, atat dorita aspectului cat si parfumului sau. Aceasta poate fi folosita cu numeroase scopuri, iar unul dintre acestea este acela de a alunga tantarii, mustele si alte insecte. Mirosul sau placut si puternic pare sa nu fie pe placul acestor daunatori, astfel incat te vei putea bucura de o curte linistita.

2. Busuioc

Busuiocul este de asemenea o planta ale carei proprietati pot tine tantarii si mustele departe de curtea ta. Il poti cultiva atat direct in gradina, cat si in ghivece pe care sa le amplasezi in diferite zona ale curtii pentru a proteja pe cat posibil intreaga suprafata a acesteia.

In plus, poti pastra busuioc si in bucatarie pentru a indeparta musculitele de langa mancare.

3. Usturoiul

Usturoiul nu are puterea doar de a iti proteja organismul, ci si de a indeparta tantarii. Astfel, daca vei planta usturoi in curte, nu numai ca te vei bucura de un ingredient natural pentru mancarurile pe care le prepari, dar vei reusi sa respingi si acesti daunatori din zona casei tale.

4. Menta

Un ceai realizat din frunze de menta se va dovedi a fi o idee geniala pentru a te racori in aceste zile pline de caldura. Si de ce sa nu ai frunzele de menta la indemana, chiar in jurul casei tale?

In plus, vei reusi sa alungi tantarii si alte tipuri de gandaci din curte. Menta este eficienta din punct de vedere a costurilor si are o crestere rapida, astfel incat nu ar strica sa te bucuri de toate beneficiile acestei plante. Cultiva menta in ghivece pe care sa le asezi atat in curte, cat si in interiorul locuintei pentru a indeparta chiar si acei daunatori care vor sa patrunda in casa ta.

5. Lemongrass

Lemongrass este o planta care se afla in compozitia unor variate tipuri de uleiuri esentiale si produse pulverizante al caror rol este acela de a iti proteja pielea de muscatura tantarilor sau a capuselor.

Insa, planta de lemongrass poate fi utila pentru a iti proteja in acelasi timp si curtea de invazia tantarilor. Mirosul sau puternic este considerat un adevarat mijloc de intimidare natural pentru acesti daunatori.

6. Fenicul

In cazul in care melcii din curte iti dau prea multe batai de cap, este bine sa stii ca feniculul este planta potrivita pentru a ii tine la distanta. Asemanator cu multe alte plante, feniculul nu te va ajuta doar sa indepartezi melcii, ci vei putea apoi sa folosesti frunzele, bulbii si fructele pentru a condimenta preparatele culinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului