Boli si daunatori

#daunatori gradina iarna #sfaturi practice #caprioare #daunatori #iepuri #daunatori gradina

5 trucuri de a tine departe animalele salbatice de gradina casei

In timpul sezonului rece, mai ales pentru gradinile caselor de la marginea oraselor, un pericol major il reprezinta invazia animalelor salbatice. Plecate in cautarea hranei, necuvantatoare precum caprioarele sau iepurii de camp pot deveni un pericol pentru gradina. Iata cum poti tine la distanta vizitatorii nepoftiti din ograda ta!

1. Hrana in afara gradinii

Daca vrei sa te bucuri de imaginea caprioarelor venite in cautarea hranei si sa ramai si cu gradina intreaga, cel mai avantajos mod de a rezolva aceasta problema este sa le asiguri chiar tu hrana animalelor.

Construieste o mica hranitoare in care poti pune constant fan si bulgari de sare pentru caprioarele salbatice. Ai grija ca aceasta sa fie amplasata in afara curtii, pentru ca acestea sa nu iti distruga gardurile si nici tufele sau arbustii din gradina.

Sursa foto: forums.steves-digicams.com

2. Substante urat mirositoare

Atat iepurii, cat si caprioarele sunt animale sensibile la mirosuri puternice. Poti folosi pentru arbustii si tufele de flori din spatele gradinii substante bio care sa puna pe fuga animale salbatice: oua perisate diluate in apa, usturoi, resturi alimentare etc.

Sigur, solutia acesta poate fi folosita numai pentru protectia arbustilor si florilor aflate la mare distanta de casa. O alta varianta este sa asezi din loc in loc pe gard capsule de naftalina care vor alunga invadatorii.

3. Capcane cu zgomot

Animalele salbatice sunt de asemenea foarte sperioase, asa ca orice sursa de zgomot le va pune imediat pe fuga. Nu are sens sa organizezi pande pentru indepartarea caprioarelor si a iepurilor salbatici. Leaga mai multe fire de pescuit de coroana arbustilor din gradina si atarna un clopotel de acestea. In momentul in care un animal salbatic le va atinge, clopotelul il va pune pe fuga.

Sursa foto: blog.petsolutions.com

4. Tarcuri de protectie

Pastreaza inca din toamna ramurile cu tepi ale tufelor de trandafiri pentru a construi odata cu inceputul iernii tarcuri de protectie in jurul arbustilor si tufelor de flori din gradina ta. Spinii trandafirului ii vor tine la distanta pe vizitatorii nepoftiti din gradina ta.

5. Plante imune

Sunt si cativa arbusti pentru care nu trebuie sa depui efort pentru a-i proteja. Pur si simplu, liliacul, artarul japonez, molidul si stejarul nu intra in meniul preferat de caprioare sau iepuri. Ocroteste in schimb pomii fructiferi din gradina. In timpul iernii, coaja acestora este o adevarata delicatesa pentru animalele salbatice.

Sursa foto principala: blog.nwf.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului