Boli si daunatori

#limacsi #melci #daunatori #boli si daunatori

4 moduri simple si rapide de a scapa de melcii si limacsii din gradina

Melcii pot fi un adevarat pericol pentru gradina ta. Aceste creaturi mici ataca spanacul, varza si salata, dar pot ataca si straturile de flori ori ale legume. Iata patru modalitati naturale de a scapa de micii invadatori.

Coji de oua

Sparge cojile de oua in bucati mici si presara-le in jurul plantelor pe care vrei sa le protejezi. Melcii de vor ocoli, deoarece sunt mult prea abrazive pentru corpurile lor. In locul cojilor de oua poti folosi cafea macinata.

Amesteca solul cu menta

Melcii si limacsii urasc mirosul mentei. Poti scapa rapid de aceste insecte daca toci marunt menta si o "ascunzi" in solul din gradina.

Planteaza rozmarin, menta sau cimbu

O modalitate simpla si eficienta de a scapa de melci si limacsi este sa plantezi intre straturile de legume sau de flori, plante aromatice precum rozmarin, menta si/sau cimbru. Mirosul acestora le va tine la distanta pe micile taratoare. In plus te poti bucura de beneficiile acestor plante aromatice.

Invita-i la bere!

Nu este o gluma! Melcii adora berea! Foloseste-te de acest avantaj pentru a-i atrage intr-o capcana mortala. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi un pahar in sol, astfel incat marginea acestuia sa fie la acesi nivel cu solul. Umple apoi paharul cu bere si asteapta ca micii invadatori sa cada in capcana. Melcii vor fi atrasi de indata de mirosul acesteia, iar odata ce vor incepe sa bea, isi vor pierde simtul orientarii, cazand in pahar si inecandu-se.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului