Boli si daunatori

#solutii buruieni #buruieni gradina #combatere buruieni #buruieni

4 metode prin care sa inlaturi buruienile, fara sa apelezi la solutii chimice

Buruienile sunt o adevarata problema pentru orice gradinar. Pe langa aspectul inestetic pe care il ofera gradinii, acestea "fura" substantele nutritive din sol, impiedicand astfel dezvoltarea legumelor si a florilor.

Nu trebuie neaparat sa apelezi la pesticide pentru a distruge buruienile. Exista solutii naturale, deloc costisitoare, care te vor ajuta sa scapi de buruieni fara mult efort.

Foloseste apa fiarta

Una dintre metodele naturale care te ajuta sa inlaturi buruienile este apa fierbinte. Este simpla si eficienta. Este indicat sa utilizezi aceasta metoda, la lasarea serii. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi apa pana cand da in clocot. Pune-o intr-un recipient din metal si toarn-o peste buruieni si la radacina acestora. Apa fierbinte le va distruge pe durata noptii. Ai grija ca apa sa nu atinga si legumele din gradina.

Sarea, un ajutor de nadeje

O alta optiune naturala la care poti apela cu incredere in lupta cu buruienile este sarea. Insa aceasta metoda nu trebuie aplicata in gradina, deoarece poti distruge si plantele comestibile, ci doar pentru a scapa de buruenile din curtea casei, care au napadit aleile si cararile.

Presara sare pe zonele in care au crescut buruienile. Aceasta le va usca rapid. In loc de sare poti sa aplici pe buruieni, de la varf si pana la radacina si bicarbonat de sodiu, caci are acelasi efect de distrugere.

Prepara un ierbicid natural

Un alt inamic al buruienilor crescute mai ales pe alei ori pe langa gardul gradinii este si ierbicidul natural, preparat in casa. Pune intr-un bol doua cani cu otet si doua cani cu apa. Acidul continut de otet va distruge buruienile. Ai grija insa sa nu folosesti acest ierbicid pentru a scapa de ierburile nedorite care au crescut in apropierea rasadurilor, caci le va distruge si pe acestea.

Pliveste buruienile dupa ce ai udat gradina

Buruienile se smulg mult mai usor daca solul este umed. De aceea este iindicat sa plivesti gradina de legume dupa ce ai udat gradina. Primavara, ai grija sa smulgi toate buruienile aflate in apropierea rasadurilor.

Sursa foto: wisegeek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare