Boli si daunatori

#daunatori gradina #viespi #insecticide naturale #combatere daunatori

3 moduri de a tine viespile departe de gradina

In lunile calde ale anului, viespile pot deveni o problema in gradina, chiar daca ai avut noroc si nu si-au facut un cuib in gradina sau langa casa ta. Incearca 3 moduri de a tine viespile departe de gradina ta.

In general, este mai periculos sa scapi de un cuib de viespi decat sa previi instalarea acestor insecte in gradina ta. Atunci cand le observi prezenta in numere tot mai mari, poti lua cateva masuri pentru a tine aceste insecte departe sau pentru a le convinge sa nu se mai intoarca in gradina ta.


Plante care tin viespile departe de gradina

Deoarece viespile ucid unele insecte daunatoare pentru plante, putine dintre ele au dezvoltat modalitati naturale de a le tine departe. Cea mai sigura solutie este pelinul. Acesta planta respinge multe insecte daunatoare si nu este placuta deloc nici pentru viespi. Cel mai eficient mod de utilizare a acestei plante este plantarea de pelin la marginile gradinii.

Alte plante care nu sunt pe gustul viespilor sunt menta, eucaliptul si flori ca muscate si crizanteme. Acestea nu pot insa garanta absenta totala a viespilor, mai ales daca nu sunt cultivate pe o suprafata marisoara. Iarba lamaioasa (Cymbopogon citratus) este o alta planta pe care viespile o evita si pe care o poti planta in gradina ta.


Uleiuri esentiale care resping viespile

Intr-o forma mai concentrata, o parte din aceleasi plante pot descuraja mult mai convingator viespile. Uleiurile esentiale de menta, eucalipt si lavanda pot fi aplicate in locurile frecventate de viespi in gradina ta, dar niciodata pe plante. Foloseste-le pe gardul de lemn, pe mobilierul de gradina sau in exteriorul casei pentru a tine viespile departe.


Insecticide naturale

Poti scapa de viespi cu solutii mai agresive, ca pudra de talc, aplicata direct pe locurile frecventate de viespi sau ardei iute de Cayenne (Caspicum annuum). Amesteca 2-3 linguri de extract lichid de Cayenne intr-un litru de apa si pulverizeaza amestecul in zonele cu viespi.

Daca totusi nu ai succes cu ideile de mai sus si nu vrei sa apelezi la insectide sau pesticide foarte puternice, poti folosi inalbitor de rufe pentru a ucide viespile. Pune-l intr-o sticla cu pulverizator si stropeste insectele direct cu el.

Sursa foto: toasto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului