Boli de toamna

#dieta de toasmna #dieta Carmen Bruma #dovleac #struguri

Top 5 alimente pe care trebuie sa le consumi toamna. Ce nu lipseste din dieta lui Carmen Bruma in aceasta perioada

Toamna, este momentul ideal pentru legumele care cresc in subsol (telina, sfecla, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel) pentru o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal, afirma Carmen Bruma pe blogul personal.


Prezentatoare tv isi sfatuieste fanii ca in aceasta toamna sa consume din abundenta sfacla rosie, dovleac, struguri, broccoli si nuci. Aduce si argumente solide!

Sfecla rosie, consumata cruda in salate sau coapta la cuptor, are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia si stimuleaza functionarea ficatului intareste imunitatea.

O alta varianta in care puteti consuma sfecla rosie este sucul meu de toamna preparat prin presare la rece. Pe langa sfecla adaug si alte ingrediente specifice anotimpului:

• 200 g sfecla rosie
• 150 g para
• 100 g broccoli
• ghimbir ( 1-2 cm de grosimea unui deget)
• 50 ml apa plata

Sucul se bea imediat dupa preparare.

2. Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B -uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta. Semintele de dovleac consumate cu tot cu coaja sunt utile pentru combaterea parazitilor intestinali si preventia cancerului de prostata.

3. Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.

4. Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).

5. Nucile desi au multe calorii compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mananci miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasesti 5-6 (25 g) nuci pe zi.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare