Boli

#cancer de piele #melanom #alunite

Zone neasteptate in care poti avea alunite

Alunitele care sunt brutalizate pentru ca nu stii de existenta lor, sunt cele care pot provoca aparitia cancerului de piele.

Analizeaza-ti bine pielea si investigheaza chiar si zonele mai putin vizibile ale corpului tau, astfel incat sa te asiguri ca nu exista alunite ascunse, iar daca exista, sa le feresti de pericole.

Iata cateva dintre cele mai frecvente locuri in care oamenii au alunite, fara sa stie.

1 Scalp

Foarte multe persoane au alunite pe suprafata scalpului, dar din pacate le descopera prea tarziu, cand isi provoaca rani in timpul pieptanarii sau perierii parului. Incearca sa iti analizezi periodic scalpul, imediat dupa spalarea si uscarea parului. Plimba-ti degetele, fara sa te grabesti, pe suprafata scalpului. Daca simti ceva ca un cos mic sau o cojita, nu incerca sa rupi nimic fara sa stii despre ce este vorba. Eventual roaga un membru al familiei sa iti verifice zona. Daca este o alunita, asigura-te ca de acum incolo te vei pieptana cu mai multa atentie si ca vei merge la un control dermatologic.

2 Zona genitala

Zona genitala este un alt loc in care poti avea alunite, fara sa stii. Partea neplacuta este ca si alunitele din zona respectiva pot fi traumatizate in timpul contactului sexual, dar si atunci cand te epilezi (cu lama sau cu ceara).

Pentru ca nu poti vedea foarte bine zona, ar fi bine sa o verifici cu ajutorul unei oglinzi.

3 In spatele urechilor

Zona din spatele urechilor poate ascunde surprize mai putin placute. Chiar daca alunitele nu sunt crescute in relief, nu inseamna ca acestea nu sunt periculoase. Acestea pot fi traumatizate foarte usor in timpul baii, atunci cand speli cu insistenta zona respectiva sau atunci cand dai cu unghia in scopul de a te curata mai bine.

Consultatii gratuite de depistare a melanomului


Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie sustine campania de informare si consultatii gratuite organizata de Societatea Romana de Dermatologie,in ziua de 30 mai 2012.

Peste 300 de medici din toata tara isi vor dedica o zi intreaga pacientilor care vor sa isi verifice, gratuit, alunitele si care vor sa descopere mai multe informatii utile despre cum se pot proteja impotriva cancerului de piele. Cei care vor sa participe la campania gratuita de testare, nu trebuie decat sa sune la numarul de telefon 0 800 811 101 in intervalul orar 08 – 20 pentru a-si face o programare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare