Boli

# ziua inimii # ziua mondiala a inimii #sanatate

Ziua Mondiala a Inimii. Dr. Corina Zugravu, sfaturi pentru prevenirea bolilor cadiovasculare

 

Ziua Mondiala a Inimii, marcata in fiecare an, in data de 29 septembrie este inca un prilej de a adopta un stil de viata sanatos pentru a preveni bolile cardiovasculare. Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, membru in Comitetul Consultativ in Nutritie Herbalife considera ca sunt doi pasi de urmat pentru a avea o inima sanatoasa: sa fim atenti ce si cat punem in farfurie si sa ne rezervam zilnic un interval de timp in care sa fim fizic activi.

„Accentul trebuie pus pe legume si fructe cat mai diverse, asociate cu leguminoase uscate si cereale integrale. Dintre alimentele de origine animala, lactatele degresate sunt cele mai sanatoase, incercati sa reduceti consumul de carne, fiind recomandat pestele. In functie de necesarul caloric al fiecaruia, putin ulei vegetal nerafinat este benefic. Se observa clar ca nivelul de grasimi saturate trebuie sa fie cat mai mic, iar cel de fibre si micronutrienti, cat mai mare”, a declarat Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Activitatea fizica periodica nu are efect benefic doar asupra inimii, ci si asupra intregului aparat cardiovascular si implica multe alte aparate si sisteme cu care acesta conlucreaza strans. „Noi nu suntem facuti din „bucati” separate, ci suntem un ansamblu armonios, de aceea sa ne gandim la legaturile pe care, de fapt, fiecare celula le are cu inima si cu buna functionare a acesteia”, a subliniat dr. Zugravu. „Activitatea prestata trebuie sa te faca sa iti simti inima batand tare, ca e vorba de mers foarte rapid, alergat, mers pe bicicleta, etc. In rest, la cei cu probleme preexistente de sanatate trebuie intrebat medicul curant, pentru ca el stie cel mai bine cu ce limitari te confrunti”, spune dr. Corina Zugravu, care subliniaza ca pentru un adult sanatos, 30 de minute pe zi, 5 zile pe saptamana de activitate fizica aerobica poate fi un obiectiv rezonabil.

De asemenea, un stil de viata cu o alimentatie sanatoasa, miscare zilnica, o greutate in limite normale, evitarea fumatului si a consumului excesiv de alcool, etc. sunt cativa factori care pot preveni bolile cardiovasculare. Conform raportului „Starea Sanatatii in Uniunea Europeana”, publicat de Comisia Europeana, Romania inregistreaza rate ridicate ale mortalitatii evitabile prin preventie si ale mortalitatii prin cauze tratabile.

Herbalife Nutrition are in portofoliul sau doi aliati care te vor ajuta sa spui DA schimbarilor pozitive pentru corpul si inima ta format din: Beta heart® – o pudra nutritiva ce contine ingredientul cheie OatWell™, beta-glucan din ovaz, compus ce actioneaza asupra scaderii colesterolului din sange si Herbalifeline® MAX – un supliment alimentar cu un amestec exclusiv de uleiuri de peste Omega-3 din surse sustenabile, cu beneficii pentru inima, vedere si creier.

Beta Heart® si Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticarii, tratarii, vindecarii sau prevenirii niciunei boli.

Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile doar prin intermediul Distribuitorilor Independenti Herbalife care pot fi contactati accesand herbalife.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare