Boli

#probleme de sanatate #somn #obezitate #inima #televizor #interactiune

Vrei sa traiesti mai mult? Nu te mai uita la televizor!

Vrei o metoda simpla si sigura prin care sa iti imbunatatesti stilul de viata si sa traiesti mai mult? Inchide televizorul! Acesta este sfatul medicilor care avertizeaza asupra riscurilor pentru sanatate pe care le are privitul in exces la televizor. Descopera mai jos modalitatile prin care televizorul iti distruge sanatatea!

Televizoul este nociv pentru inima

Medicii avertizeaza ca persoanele care petrec multe ore in fata televizorului prezinta un risc crescut de infarct si afectiuni cardiace. Un stil de viata sedentar este nociv pentru inima, care nu functioneaza corespunzator.

In schimb, persoanele care participa des la activitati in aer liber si sunt active prezinta un risc scazut de afectiuni cardiovasculare.

Televizorul afecteaza somnul

Lumina emisa de ecranul televizorului stimuleaza la maxim organismul uman. In plus, reduce nivelul de melatonina din creier, un hormon al somnului, care de obicei creste seara, pe masura ce soarele apune.

Insa lumina puternica a televizorului afecteaza ritmul natural al organismului, ceea ce face ca somnul sa apara mai greu. Rezultatul este, asadar, dramatic: oboseala, insomnii, iritabilitate si stres. Nivelul scazut de melatonina este asociat si cu pubertatea precoce la fete.

Televizorul creste riscul de obezitate

Privitul in exces la televizor se afla in stransa legatura cu lipsa miscarii si adoptarea de obiceiuri alimentare nesanatoase. Atunci cand muschii corpului sunt inactivi pentru perioade lungi de timp, metabolismul este afectat, si kilogramele nedorite apar ca prin minune.

In plus, in fata televizorului, oamenii sunt mult mai tentati sa consume alimente nesanatoase, dulciuri si bauturi acidulate, ceea ce reprezinta un factor de risc si pentru diabet si disfunctii metabolice.

Televizorul afecteaza dezvoltarea copiilor

Imaginile de la televizor afecteaza sistemul neurologic al copiilor si cauzeaza probleme de atentie si invatare. In plus, privitul la televizor in exces afecteaza si abilitatile de scriere ale copiilor.

Televizorul reduce interactiunea sociala

Privitul la televizor inlocuieste adesea interactiunea sociala cu prietenii si familia si priveaza impartasirea ideilor cu alte persoane, ceea ce duce la declansarea a numeroase fobii.

Televizorul duce la aparitia stresului

Imaginile violente si stirile negative de la televizor au un efect negativ asupra organismului uman, secretandu-se mai multi hormoni ai stresului. In plus, scenele de violenta cresc riscul de boli fizice si psihice. Frica este unul dintre factorii care isi pun amprenta asupra psihicului uman si duc la stres, atacuri de panica si depresie.

Televizorul creeaza confuzie

Imaginile prezentate adesea la televizor nu se intampla in viata reala si comprima timpul si realitatea pentru a crea "efecte". Acest fenomen declanseaza confuzie, iar pentru multe persoane, viata reala devine plictisitoare si inceata, in comparatie cu ceea ce se intampla la televizor.

Medicii recomanda, astfel, limitarea petrecerii timpului liber in fata televizorului si implicarea in cat mai multe activitati in aer liber.

Sursa foto: colleenhammond.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului