Boli

#toamna #piscina

Vrei sa te bucuri de piscina ta chiar si toamna? Iata ce trebuie sa faci!

Ai reusit sa iti pui in aplicare planul de a avea o piscina privata, chiar in curtea casei tale? Nu ai pus inca la punct toate detaliile aferente intretinerii acesteia, in sezonul rece?

Nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca am pregatit un ghid complet de sfaturi utile pentru tine, menite sa te ajute sa te bucuri de piscina ta chiar si toamna. Iata ce trebuie sa stii!

Instructiuni de intretinere a piscinei toamna

Necesitatile de intretinere a piscinei variaza de-a lungul anului, in functie de cerintele specifice fiecarui sezon. Prin respectarea unui program constant de intretinere a piscinei, vei economisi bani si timp. Iata ce trebuie sa stii si sa faci pentru a-ti atinge obiectivul in aceasta toamna:

  • Curata piscina mai des decat vara, pentru a indeparta frunzele si alte resturi specifice sezonului ploios.
  • Curata sistemele de filtrare a apei frecvent, pentru a evita riscul de depunere a frunzelor sau a altor resturi in zona de scurgere a apei din piscina.
  • Goleste periodic cosul skimmer-ului din piscina si cel al pompei de caldura, pentru a elimina resturile care pot conduce la infundarea acestora.
  • Foloseste prelate speciale pentru a acoperi piscina toamna, astfel incat temperatura apei sa se mentina la valori optime si sa elimini riscul de contaminare a acesteia. Asigura-te ca folosesti prelate de acoperire de cea mai buna calitate, cele automate fiind recomandate pentru acest sezon.
  • Redu cantitatea de clor utilizata pentru curatarea apei din piscina toamna. Temperaturile reduse fac ca nivelul clorului din apa sa se mentina la valori optime, mai mult timp.
  • Foloseste un kit special de intretinere a apei din piscina in sezonul rece, ce include testere de apa. Acestea te vor ajuta sa evaluezi si sa restabilesti valorile optime ale substantelor chimice din compozitia apei din piscina.
  • Nivelul ph-ului apei trebuie sa fie cuprins intre 7.2 - 7.6. Verifica constant valoarea acestuia si foloseste un tratament adecvat de echilibrare a nivelului, atunci cand identifici valori aflate in afara limitei precizate.
  • Este important sa cureti peretii si podeaua piscinei saptamanal, pentru a o mentine curata toamna.
  • Filtrul trebuie sa fie mereu curat in timpul sezonului ploios, pentru a evita riscul de aparitie a depunerilor cauzate de umezeala excesiva. Acestea pot reduce eficienta sistemului de filtrare a apei din piscina.
  • Este indicat sa folosesti mai des sistemele soc de curatare a apei din piscina in sezonul rece. Imediat dupa aplicarea tratamentului cu clor in piscina, foloseste pompa de caldura pentru piscina de la HydroSpa si filtrul timp de cateva ore, pentru a te asigura ca nivelul optim al substantelor chimice din apa piscinei este restabilit.
  • Algele isi fac frecvent simtita prezenta in apa piscinei toamna si iarna. Foloseste substante speciale de inlaturare a acestora, in cadrul rutinei saptamanale de intretinere a piscinei. Astfel, vei asigura compozitia chimica optima a apei din piscina. In acest fel, vei avea certitudinea faptului ca inoti in apa curata, chiar si in sezonul rece.
  • Filtrul piscinei trebuie sa fie utilizat timp de 3-4 ore zilnic, in timpul sezonului ploios. Daca in sezonul estival, poti reduce durata de utilizare a filtrului de apa, pentru a economisi energie, acest lucru nu este recomandat si in timpul sezonului rece.

Prin urmare, este indicat sa stabilesti o rutina saptamanala de ingrijire a piscinei tale toamna, de la care sa nu te abati, chiar daca temperaturile cresc in anumite zile.

Mizeaza pe eficienta echipamentelor pentru piscina si a substantelor de intretinere a apei de la HydroSpa pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

Astfel, vei elimina riscul de aparitie a problemelor dificil de rezolvat in acest sezon si vei avea acces liber la piscina, pentru a-ti mentine conditia fizica, in conditii optime de igiena.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare