Boli

#vacinuri Institutul Cantacuzino #institutul cantacuzino #vaccinuri

Vom avea din noi vaccinuri produse in Romania!

Dupa 2 ani dupa ce a fost trecut in subordinea Ministerului Educatiei. Institutul Cantacuzino trece din nou in subordinea Ministerul Sanatatii! Institutul a început deja productia primului lot experimental de vaccin antigripal, pe noile echipamente.

„Este un demers firesc pentru inceperea procesului de revitalizare a productiei traditionale de seruri si vaccinuri. Multe vor trebui sa se schimbe la Institutul Cantacuzino", a explicat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Finantarea activitatilor desfasurate de institut se va realiza din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii.

Fostul director general al Institutului Cantacuzino, Adrian Ionel, spune ca institutul revine acolo unde îi este locul.

„Cat a fost in subordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica si Inovare a fost scurcircuitat de sistemul de sanatate, in conditiile on care sunt probleme legate de infectii nosocomiale, de infectii respiratorii si altele. Pot sa va spun on exclusivitate, si cu mare bucurie, ca astazi (joi, n.r.) am inceput productia primului lot experimental de vaccin antigripal pe noile echipamente pe care le-am achizitionat”, a spus fostul director general al Institutului Cantacuzino, conform digi24.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare