Boli

# virusuri sezoniere #virusuri #vitamina c

Vitamina C organica, campioana in lupta cu virusurile sezoniere

Afectiunile de sezon dau batai de cap chiar si romanilor precauti care acorda o importanta majora igienei personale si alimentatiei sanatoase. Timpul indelungat petrecut in casa, lipsa aerului curat, deficitul de miscare si dieta specifica de iarna, saraca in fibre si vitamine sunt principalele motive pentru care sistemul imunitar pierde lupta cu virusurile sezonieri. In astfel de situatii se impune integrarea in alimentatie a unor suplimente alimentare care actioneaza ca impuls natural pentru sistemul imunitar.

Vitamina C organica este campioana, cand vine vorba de stimularea si intarirea  sistemului imunitar atat in cazul persoanelor sanatoase cat si in cazul celor aflate in convalescenta. Are propietatea de creste rezistenta membranelor celulare, fapt ce face dificila pentru virusuri patrunderea in interior.

Vitamina C organica un sprijin colosal pentru sanatate

Comparativ cu varianta sintetica, disponibila de obicei in farmacii, varietatea de vitamina C organica ofera mai multe beneficii, deoarece are in compozitie elemente valoroase in compozitie. Substantele bioflavonoide, vitamina P, vitamina K, elementele antocianine, acizi organici, tirozina si acidul ascorbic, pregatesc sistemul imunitar sa lupte cu agentii patogeni, dar in egala masura acesti compusi servesc drept adjuvanti in tratarea mai multor probleme de sanatate.

Varietatea organica este obtinuta din extract de acerol, paducel si maces, plante ce au in compozitie, in mod natural cantitati foarte mari din aceasta vitamina, nu are compusi sintetici care pot provoca efecte secundare nedorite.

Vitamina C organica contribuie in primul rand la intarirea sistemului imunitar, insa are actiune deosebita si asupra altor functii vitale. Este importanta pentru ca inhiba histaminele si reduce efectele alergiilor, are rol important in echilibrarea nivelului de zahar din organism dar si in absorbtia celorlalte elemente vitale pentru mentinerea in parametrii optimi a starii de sanatate.

Un alt mare beneficiu al preparatului organic este oferit de faptul este realizat in totalitate din compusi naturali ce sunt absorbiti usor de organism.  In plus ingredientele active ce se gasesc in vitamina C organica au efecte antioxidante puternice, ce neturalizeaza radicalii liberi, noxele, pulberile metalelor grele si vaporii toxici ce patrund in organism din pricina poluarii. De pe urma consumului de suplimente alimentare cu vitamina C, organismul are doar de castigat.

Efectele deficitului de vitamina C

Deficitul de vitamina C din organism poate avea efecte dezastruoase asupra starii de sanatate. Lipsa acestui element are ca prim efect scaderea sistemului imunitar si automat imbolnaviri mai dese. Printre semnele care arata carente de vitamina C se intalnesc infectii, sangerarea gingiilor, modificari in activitatea sistemului muscular si  nervos, instalarea starilor de depresie si anxietate.

Persoanele cu un stil de viata activ pot manifesta micsorarea rezistentei la efort minimalizarea performantelor, oboseala, stare de somnolenta si deficiente de atentie si concentrare.

Vitamina C organica un supliment accesibil

Aceasta vitamina nu este stocata de organism, fapt pentru care necesarul zilnic pentru functionarea organismului trebuie oferit prin hrana si suplimente alimentare. Vitamina C organica, este conceputa tocmai pentru a veni in ajutorul celor ce doresc sa beneficieze de o stare buna de sanatate si in sezonul rece.  

Cei ce aleg sa integreze in dieta zilnica suplimente cu aceasta vitamina valoroasa, se pot bucura de o stare se sanatate fizica si psihica deosebita. Sunt mai putin predispusi la astenie si depresie si de bucura de imbunatatire a functiilor cognitive. Vitamina C organica poate fi oferita adultilor activi si varstnicilor, copiilor mici si adolescentilor, deoarece are doar beneficii pentru sanatate. Gustul placut dulce-acrisor face ca suplimentele alimentare cu vitamina C sa fie usor acceptate si de cei mai mofturosi dintre prichindei.

Pentru ca are efecte atat de puternice asupra starii de sanatare si actioneaza in atatea moduri bune, vitamina C este campioana in lupta impotriva virusurilor si a altor boli.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare