Boli

#virusolog roman #coronaviurs #pandemie coronavirus #noua zeelanda

Virusolog roman din Noua Zeelanda: “Acest virus va ramane cu noi pentru totdeauna”

Potrivit unui virusolog roman, noul coronavirus va ramane cu noi pentru totdeauna. Chiar daca vom scapa de pandemie, virusul nu va disparea ci va face periodic victime, asa cum se intampla si cu alte virusuri care genereaza acum aproximativ 30% din racelile anuale.

Acest lucru este sustinut de virusolog roman, Mihnea Bostina, de la o universitate din Noua Zeelanda, unde sunt inregistrate putine imbolnaviri si decese din cauza COVID-19.

“Cel mai probabil, acest virus va ramane cu noi pentru totdeauna si va circula anual in populatie la fel ca cele alte patru specii de coronavirus care sunt responsabile de pana la 30% din cazurile de raceala inregistrate anual. Vom putea insa scapa de amenintarea lui asa cum am scapat de amenintarea atator alti microbi care au facut prapad de-a lungul istoriei. Cu medicamente si cu vaccinuri.”, a declarat Mihnea Bostina, intr-un interviu pentru stirileprotv.ro.

Cat despre aparitia unui vaccin, virusologul a declarat ca “Tinand cont de contributiile financiare alocate pana acum in aceasta lupta, putem sa asteptam rezultate pozitive spre sfarsitul acestui an si un vaccin aprobat in iarna. A doua problema este asigurarea numarului de doze necesare. Va fi greu de confectionat sutele si sutele de milioane de doze intr-un timp relativ scurt”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare