Boli

#diabet #diabet zaharat #diabet gestational

Viata cu diabet: Invata cum sa faci fata acestei boli

In Romania, o persoana din douazeci sufera de diabet , iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se imbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar in fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.


Potrivit Federatiei Internationale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza diabetului zaharat. Diabetul este o boala cronica care apare atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau organismul nu utilizeaza in mod corespunzator insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care regleaza concentratia de zahar in sange.


Exista trei tipuri de diabet, respectiv diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) si diabetul gestational (detectat in timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta de 90% din la nivel mondial, fiind in mare masura rezultatul sedentarismului si obezitatii.


Afla raspunsurile direct de la medicii specialisti!


Asociatia Diabeticilor din Romania, Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA invita pacietsii cu diabet, familiile acestora si cadrele medicale la doua actiuni de informare medicala in cadrul proiectului „Viata cu Diabet”.


Evenimentul dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania va avea loc sambata, 6 2010, de la ora 10.30 la ora 18.00, in Amfiteatrul Spitalului pentru Copii „M.S. Curie” (Budimex). In acelasi amfiteatru, sambata, 13 noiembrie 2010 , intre orele 10.00 si 14.00, se va derula cel de-al doilea eveniment sub coordonarea Asociatiei pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti.


Prin proiectul „Viata cu Diabet” medicii diabetologi, farmacisti, asistensii medicali, psihologii si reprezentantii autoritatilor si asociatiilor de pacienti vor oferi participantilor cele mai noi informatii in domeniu si solutii eficiente de management al diabetului.


Astfel, in cadrul evenimentului „Viata cu Diabet” dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania vor avea loc prezentari problematica diabetului si bolile asociate, respectiv piciorul si retinopatia diabetica, despre metodele de monitorizare si automonitorizare, despre oferi o ingrijire cat mai eficienta pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementare in tratarea complicatiilor si despre modul in care criza economica afecteaza alimentatia diabetului.


Pe 13 noiembrie 2010 parintii vor putea afla mai multe despre particularitatile ingrijirii unui copil cu diabet, despre metodele de administrare corecta a insulinei, despre terapii moderne si despre rolul familiei si al specialistilor in integrarea sociala a copilului care sufera de diabet.


Intrarea este libera la ambele evenimente, pe baza de inscriere pe adresa evenimente@houston.ro si la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare