Boli

#analize gratuite #romani #analize #medici de familie

Vesti bune pentru romani! Vor putea face analize gratuite la medicul de familie, incapand cu 1 iulie!

Exista vesti bune pentru persoanele de peste 40 de ani. Acestea vor putea beneficia de analize gratuite la medicul de familie, pe tot parcurusl lunii, nu doar la inceput cand exista fonduri.  

 

Daca pana in prezent romanii puteau lua trimiteri catre alte laboratoare, de la 1 iulie analizele uzuale se vor putea face si la medicul de familie.

Decizia a fost luata deoarece pe baza trimiterilor la alte laboratoare, care au fonduri de casa. De cele mai multe ori plafonul acordat se termina in doar cateva zile iar oamenii au mult de asteptat pana le vine randul la analize. Astfel, pentru persoanele care nu vor sa mai astepte, isi vor putea face analize chiar la cabinetul medicului de familie. Acestea vor fi gratuite!

“Sunt mai multe schimbari, pentru ca incepand cu data de 1 iulie va intra in vigoare noul contract-cadru care va viza si aspecte in ceea ce priveste preventia, dar acele particularitati care vin din PNRR le asteptam ceva mai tarziu”, a spus Gindrovel Dumitra, presedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale a Medicilor de Familie. 

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare